8 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Εχθρός της κυβέρνησης ο εαυτός της

0 σχόλια

Τσίπρας: Εχθρός της κυβέρνησης ο εαυτός της

Τη θέση του ότι το νέο πακέτο μέτρων, ακόμα και αν ψηφιστεί, δεν μπορεί να υλοποιηθεί επανέλαβε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ, και προειδοποίησε ότι “η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική θέτει σε κίνδυνο την ενωμένη Ευρώπη”.
“Από εδώ και στο εξής ο μεγάλος εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο εαυτός της, το γεγονός ότι δεν τηρεί αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά”, τόνισε.
Σε σύνεντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις πρόσφατες επαφές που είχε σε Βρυξέλλες και Γερμανία με Ευρωπαίους αξιωματούχους και πολιτικούς.
Στόχος, είπε, είναι ένας ανοικτός δίαυλος με τους επικεφαλής των μεγάλων κέντρων αποφάσεων στην Ευρώπη και επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος και με δυνάμεις που θα μπορούσαν να πιέσουν για να αλλάξει η στάση των Βρυξελλών έναντι της Ελλάδας. “Θα συνεργαστούμε και με εκείνους με τους οποίους έχουμε πολιτικές διαφορές”, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι επιθυμία του είναι “ένα μέτωπο με τις ζωντανές δυνάμεις του ευρωπαϊκού Νότου.”
Όσον αφορά στις σχέσεις του με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες, υποστήριξε ότι σε πολλές θέσεις συμφωνούν σημαντικοί Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες, όπως ο Χέλμουτ Σμιτ, για τον οποίο δήλωσε ότι “μιλά διαρκώς την ίδια γλώσσα που μιλάμε κι εμείς για το αδιέξοδο της κυρίαρχης πολιτικής”.
Την ίδια ώρα, επισημαίνει ότι “η γερμανική Σοσιαλδημοκρατία πρέπει πάντως να συνειδητοποιήσει ότι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που βρίσκεται σε πλήρη διάλυση, δηλαδή το ΠαΣοΚ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ”. μια παράταξη, είπε, που έχει πρόταση για την Ευρώπη.
Τέλος, εκτίμησε ότι πρέπει να αναληφθεί δράση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το φαινόμενο της ξενοφοβίας και είπε πως η κατάστασή μας θυμίζει εκείνη της εποχής της Βαϊμάρης. “Θεωρώ ότι ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι φαινόμενα που παράγονται από μια βάρβαρη οικονομική πολιτική”, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά γι την άνοδο της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας ότι έστρεψε την προεκλογική ατζέντα στο μεταναστευτικό.
24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου