9 Νοεμβρίου 2011

Δεν θέλουν το Βενιζέλο οι τραπεζίτες

0 σχόλια
Δεν θέλουν το Βενιζέλο οι τραπεζίτες
«Ανακοινώστε άμεσα τον πρωθυπουργό και τη νέα κυβέρνηση».
Αυτό φέρεται να είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος στους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Προβόπουλος εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την καθυστέρηση που .....
παρατηρείται στη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, καθώς η πολιτική αστάθεια δημιουργεί νέες προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Προβόπουλος βρίσκεται σε επαφή με τους επικεφαλής των μεγάλων τραπεζών, οι οποίοι του διαμήνυσαν πως τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε οριακό σημείο και απαιτείται άμεσα να επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν στις 26 Οκτωβρίου.
Οι τραπεζίτες είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την επίθεση της που έχουν δεχτεί το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση και ξεκαθαρίζουν πως η μεγάλη έκθεση των τραπεζών στα κρατικά ομόλογα οφείλεται στο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια τα ιδρύματα αγόρασαν ομόλογα για να διευκολύνουν το κράτος και τώρα είναι αναγκασμένες να εγγράψουν σημαντικές ζημίες στα χαρτοφυλάκιά τους.
Η κεντρική θέση των τραπεζιτών, όπως την εξέφρασαν στον διοικητή της ΤτΕ είναι να ανακοινωθεί άμεσα η μεταβατική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους οι τραπεζίτες δεν δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς ήταν ο πρώτος που σήκωσε την παντιέρα κατά τους.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου