Η έντονη αντίδραση των πρυτάνεων τους οδηγεί σε έκτακτη σύνοδο στις αρχές Δεκεμβρίου, εξαιτίας των επιστολών της Άννας Διαμαντοπούλου για τις συγχωνεύσεις και συνενώσεις των τμημάτων.
Σε πρώτη φάση, το υπουργείο ζητεί τη συγχώνευση περί των 15 τμημάτων ΤΕΙτα οποία, όμως, στην πλειοψηφία τους δεν προσελκύουν σπουδαστές. Τα ΤΕΙ αυτά αφορούν βιολογικές καλλιέργειες, ιχθυοκαλλιέργειες και τουριστικά επαγγέλματα....
Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ήταν από τα πρώτα ιδρύματα, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων, αίτημα που βρήκε ευήκοον ούς στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που προεδρεύει αυτή την περίοδο της Συνόδου.
Και τα δύο πανεπιστήμια θεωρούν ως σημαντικό και σοβαρό θέμα τη συνένωση τμημάτων και την χωροταξική αναδιάρθρωση των ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Τα πανεπιστήμια αυτά υποστηρίζουν ότι το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να βρίσκεται «σε τροχιά σύγκρουσης με τα Ιδρύματα» και διερωτούνται: «Πώς μας ζητά να συνεργαστούμε για την χωροταξική αναδιάρθρωση, όταν οι πρυτάνεις των ιδρυμάτων τελούν σε καθεστώς….κατάργησής τους, σύμφωνα με το νέο νόμο-πλαίσιο;», σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ..
Στα πανεπιστήμια τα μεγαλύτερα προβλήματα προσέλκυσης φοιτητών έχουν κυρίως τμήματα ξένων γλωσσών.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου