21 Νοεμβρίου 2011

Δελτιο Τυπου ΠΑΣΠ ΑΕΙ

0 σχόλια

Την ώρα που σύσσωμος ο ελληνικός λαός δίνει, σε καθημερινή βάση, τη μάχη για ψωμί, παιδεία και εθνική ανεξαρτησία, μια θλιβερή μειοψηφία του φοιτητικού κινήματος φαίνεται να εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της συντήρησης και του κατεστημένου.
Πιο συγκεκριμένα, μέλη της φοιτητικής παράταξης της ΕΑΑΚ, παίζοντας για μια ακόμη φορά τον απεχθή ρόλο του προβοκάτορα, επιδιώκουν να αποδυναμώσουν το φοιτητικό κίνημα και να απαξιώσουν τη φοιτητική νεολαία της χώρας στα μάτια του λαού. Συνεχίζοντας τις δολοφονικές επιθέσεις της Τρίτης 15 Νοεμβρίου, (όταν και δεν επέτρεψαν σε μέλη της ΠΑΣΠ και απλούς φοιτητές που δεν ανήκαν στην ΕΑΑΚ την είσοδο στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου), την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου εξαπέλυσαν επιθέσεις σε φοιτητές - συνδικαλιστές της ΠΑΣΠ στις σχολές των Πολιτικών Μηχανικών και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, καθώς και σε φοιτητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το μένος τους δε γλίτωσαν ακόμα και κοπέλες οι οποίες προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν βάναυσα.
Ως επιστέγασμα της δολοφονικής αυτής δραστηριότητας, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, 150 περίπου μέλη της ΕΑΑΚ από διάφορες σχολές της Αθήνας, αφού πρώτα κατέστρεψαν τα εναπομείναντα τραπεζάκια της ΠΑΣΠ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιτέθηκαν σε μέλη της παράταξής μας με σαφή και μοναδικό στόχο την πρόκληση σοβαρού τραυματισμού ακόμα και θύματος. Δε δίστασαν, μάλιστα, να χρησιμοποιήσουν πέτρες, βόμβες μολότοφ, ακόμα και πιστόλια φωτοβολίδων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων φοιτητών και προκαλώντας σοβαρές καταστροφές στο χώρο του πανεπιστημίου.
Είναι προφανές ότι, πλέον, δεν πρόκειται για πράξεις που απλά διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, αλλά για μια προσπάθεια τρομοκράτησης των συνδικαλιστών της ΠΑΣΠ που μάχονται για την ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών και αντικοινωνικών μέτρων της κυβέρνησης. Επιπρόσθετα, καταδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει μετατρέψει τη βία σε μοναδική πολιτική της πρακτική, μιμούμενη με τον καλύτερο τρόπο τη λειτουργία ακροδεξιών οργανώσεων.
Τη στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες αγωνιούν για το δυσοίωνο μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους και έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στο φοιτητικό και νεολαιίστικό κίνημα, η ΕΑΑΚ κάνει ότι μπορεί προκείμενου να διαλύσει κάθε προοπτική ενότητας και μαζικής πάλης απέναντι στη δέσμη των αντιλαϊκών οικονομικών μέτρων.
Οι προσπάθειες της παράταξής μας για λαϊκή ενότητα και μαζικό αγώνα, που αυτές τις μέρες κορυφώνονται και σε κοινωνικό επίπεδο με τη μαζική συμμετοχή μελών της ΠΑΣΠ στην κατάληψη τη Διεύθυνσης Πληροφορικής της ΔΕΗ, προκριμένου να μην κοπεί το ρεύμα από κανένα άνεργο, φτωχό και μεροκαματιάρη συμπολίτη μας, δεν θα καμφθούν από τις γνωστές προβοκατόρικες προσπάθειες της ΕΑΑΚ απέναντι σε καθετί υγιές, αγωνιστικό και αυτόνομο.
Καλούμε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, και ειδικότερα την πανεπιστημιακή κοινότητα, να καταδικάσει εμπράκτως πράξεις που θυμίζουν την άκρα δεξιά και φασιστικές λογικές που επαναφέρουν στη μνήμη μας τις πιο μελανές δεκαετίες στην πολιτική ιστορία της χώρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου