Η δημιουργία «απευθείας διαύλου επικοινωνίας» με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων ήταν μία από τις πρωτοβουλίες για την οποία ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης δέχθηκε σκληρή κριτική, κυρίως από απόστρατους αξιωματικούς.
Οι επικριτές του μέτρου υποστήριζαν ότι με την ίδρυση γραφείου στο οποίο είχαν τη δυνατότητα να απευθύνονται οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί καταλύεται η πειθαρχία και παραβιάζονται οι .....
στρατιωτικοί κανόνες που θέλουν το ένστολο προσωπικό να μεταφέρει παράπονα, απόψεις και διαμαρτυρίες ιεραρχικά στην στρατιωτική κλίμακα.Ορισμένοι είχαν φτάσει στο σημείο να επιχειρηματολογούν ότι η δημιουργία του «διαύλου» επικοινωνίας των στρατιωτικών με το γραφείο του υπουργού θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την κατάλυση κάθε έννοιας πειθαρχίας που καθιστά τις ένοπλες δυνάμεις το πλέον οργανωμένο τμήμα της κρατικής μηχανής.
Στόχος του κ. Μπεγλίτη μέσω της δημιουργίας του «απευθείας διαύλου επικοινωνίας» που λειτουργούσε στο τμήμα μέριμνας προσωπικού στο στρατιωτικό γραφείο του υπουργού ήταν να αναδειχθούν και να επιλυθούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί «σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, εξέλιξης και διαβίωσης«.
Ευθυγραμμιζόμενος με τις απόψεις πολλών αποστράτων αξιωματικών, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έλαβε την απόφαση να καταργήσει το τμήμα μέριμνας προσωπικού από το στρατιωτικό γραφείο του, άρα να διαλύσει και να θέσει εκτός λειτουργίας την υπηρεσία «απευθείας διαύλου επικοινωνίας».
Η απόφαση αυτή δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ήδη όμως από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, επί της ουσίας δηλαδή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του κ. Αβραμόπουλου ως υπουργού Άμυνας, ο δίαυλος «επικοινωνίας» έκλεισε.
Στο διάστημα της λειτουργίας της υπηρεσίας παραπόνων, ήταν εκατοντάδες οι στρατιωτικοί -κυρίως ένστολοι με προβλήματα υγείας- που είχαν ζητήσει την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.
ΠΗΓΗ: protothema.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου