9 Δεκεμβρίου 2011

2012: Ο «γολγοθάς» αρχίζει την Πρωτοχρονιά, ότι κυκλοφορεί... φορολογείται!

0 σχόλια

2012: Ο «γολγοθάς» αρχίζει την Πρωτοχρονιά, ότι κυκλοφορεί... φορολογείται!Ποδαρικό με ομοβροντία πρόσθετων οικονομικών βαρών θα κάνουν ειδικά μισθωτοί και συνταξιούχοι. Από τον πρώτο-κιόλας- μήνα του2012 αρχίζει η παρακράτηση της εισφοράς για την χρονιά αυτή. 

Μέχρι τον Φεβρουάριο θα εξοφλούνται οιτελευταίες δόσεις της εισφοράς για τα εισοδήματα του 2010. Και με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης την άνοιξη του 2012 θα καταβληθεί η εφορία επί του εισοδήματος του 2011.


Μπερδευτήκατε; Και εμείς αλλά ακόμη και όποιος ειδικός, γνώστης φοροτεχνικός επιχειρεί να καταλάβει τι ακριβώς έχουν εκπονήσει- και εφαρμόζουν- οι φωστήρες. Εν προκειμένω ο τσάρος Βενιζέλος, που δεν ορρωδεί ούτε στο ότι μεγαλύτερη θα είναι η επιβάρυνση- μέσω της μείωσης της φορο-κλίμακας- για γονείς με τρία παιδιά.

Θα πείτε εδώ δεν αισχύνονται μπροστά σε τόσα και τόσα, που έχουν επιβάλλει στον δύσμοιρο μισθωτό- συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία στους πολύτεκνους ή τους ΑμΕΑ θα …κώλωνε ο «εν δυνάμει… μεθαυριανός πρωθυπουργό;»

 Το χειρότερο όμως είναι, πως ενώ οι θυσίες και οι νέες θυσίες των μονίμων θυμάτων θα συνεχιστούν και το 2012 (και βλέπουμε…) ελπίδες πως θα πιάσουν τόπο, βρε αδελφέ μου, δεν υπάρχουν. Το αντίθετο μάλιστα δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, που ανακοίνωσε εχθές το υπουργείο Οικονομικών.

Με όλα αυτά το πρόβλημα παραμένει στο έλλειμμα για την τιθάσευση του οποίου γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια, υφίστανται μειώσεις εισοδημάτων-συντάξεων οι εργαζόμενοι. Χωρίς αποτέλεσμα, ωστόσο. Οι δαπάνες συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά το μπαράζ των περικοπών- και των περισπούδαστων και προβεβλημένων από τα ΜΜΕ- ενεργειών του έτερου δελφίνου του ΠΑΣΟΚ τα νοσοκομεία, η κοινωνική ασφάλιση βουλιάζει.

Και το κράτος χρωστά παντού, χωρίς καμία αρμόδια υπηρεσία να γνωρίζει εάν οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν το επίσημο μέγεθος των 7,8δις. ευρώ ή φτάνουν τα 9 δις. ευρώ, όπως υποστηρίζουν παράγοντες του ΕΒΕΑ. Γιατί επιμένουμε στα δυσάρεστα; Μα επειδή η αποτυχία των βασικών στόχων του 2011 προοιωνίζονται ανάλογα, αν όχι χειρότερα, για το 2012. Και επειδή εκτιμούμε, πως μόνο με…θαύμα το έλλειμμα δεν θα αναρριχηθεί σε διψήφιο ποσοστό.

Μα θα πείτε οι προβλέψεις του Ευ. Βενιζέλου, οι εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου; 

Μακάρι να διαψευσθούμε αλλά φοβούμεθα, πως το δημοσίευμα της 5 ης Δεκεμβρίου με τον εύγλωττο τίτλο«Ερχονται νέα μέτρα-plus πριν την  7η δόση. Καταρρέουν όλες οι προβλέψεις Βενιζέλου» θα επιβεβαιωθεί, δυστυχώς.


Joffrey Postman 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου