Το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται σήμερα, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμερου.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μετά την Ισπανία που οι ερωτηθέντες ανησυχούν σε ποσοστό 72%, ενώ υψηλό ποσοστό στο 61% παρατηρείται και στη Λιθουανία. Στην Ευρώπη των «27» το 35% των πολιτών, που έχουν σήμερα δουλειά, εκφράζουν φόβους ότι ...
μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά και των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται για την ανάληψη ιδιωτικών πρωτοβουλιών είναι ότι, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην ΕΕ αποκλείουν το ενδεχόμενο να «ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους».
Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι «οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους «πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη».
Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά.
Το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν ότι η ΕΕ έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Επιπλέον οι Έλληνες και οι Κύπριοι καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους Ευρωπαίους που έκαναν απότομη «στροφή» και πιστεύουν ότι η φτώχεια αυξήθηκε δραματικά. Πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα το 80% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η φτώχεια «έχει αυξηθεί δυναμικά» όταν το 2010 μόλις το 55% είχε δώσει την ίδια απάντηση.
ΠΗΓΗ: real.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου