Σύμφωνα με την εταιρεία η Βαγδάτη κατατάσσεται στην ...τελευταία θέση του καταλόγου που κατάρτισε φέτος.
Καλές θέσεις εξασφαλίζουν γερμανικές και ελβετικές πόλεις, με τη Ζυρίχη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Φρανκφούρτη, τη Γενεύη και τη Βέρνη να βρίσκονται στις 10 πρώτες.
Στα πλεονεκτήματα της πρωτεύουσας της Αυστρίας, με τα πολύ όμορφα κτίρια, τα πάρκα και το εκτεταμένο δίκτυο για ποδηλάτες είναι και η πρόσφατη μείωση του κόστους του εισιτηρίου της για τα δημόσια μέσα μεταφοράς σε 1 ευρώ την ημέρα.
Μεγάλη σπουδαιότητα έχει ακόμη η πολύ χαμηλή εγκληματικότητα στην πόλη αυτή των 1,7 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία καταλαμβάνει συχνά την πρώτη θέση του καταλόγου της Mercer.
Η εταιρεία συμβούλων ανθρωπίνου δυναμικού, η οποία αξιολογεί ετησίως περισσότερες από 200 πόλεις στον κόσμο, προειδοποιεί ωστόσο ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις που έρχονται πρώτες δεν θα πρέπει να παίρνουν τη θέση που καταλαμβάνουν ως δεδομένη.
«Δεν έχουν ανοσία σε οποιαδήποτε επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου αν επιμείνει αυτή η (οικονομική) αναστάτωση», σημειώνει στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο κορυφαίος ερευνητής της Λάγκιν Παρακάτιλ.
Σε χαμηλή θέση, κατατάσσει φέτος την Αθήνα, η Mercer, η οποία καταρτίζει επίσης κατάλογο των πόλεων βάσει της προσωπικής ασφάλειας σε αυτές, όπως ήταν αναμενόμενο εξαιτίας των συμπλοκών ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία καθώς και εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας.
«Το 2011 η Αθήνα κατατάσσεται στην Ευρώπη στις πιο χαμηλές θέσεις του καταλόγου για την προσωπική ασφάλεια» επισημαίνει ο Παρακάτιλ.
Το Όσλο κατέβηκε στην 24η θέση στον κατάλογο μετά το μακελειό τον Ιούλιο από τον Άντερς Μπράιβικ. Συνήθως βρισκόταν στις πρώτες 15 θέσεις, σύμφωνα με τη Mercer.
Η πολιτική αναταραχή, η έλλειψη ασφάλειας και οι επιθέσεις σε ντόπιους και ξένους κατατάσσουν τη Βαγδάτη στο χειρότερο μέρος για να μείνει κανείς το 2011, και όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια.
Η πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή απότελούν εμπόδια για την απόκτηση καλής βαθμολογίας στις περιοχές αυτές.
«Πολλές χώρες όπως η Λιβύη, η Αίγυπτος, η Τυνησία και η Υεμένη είδαν τα επίπεδα της ποιότητας ζωής τους να πέφτουν σημαντικά» επισημαίνει επίσης ο Παρακάτιλ.
«Η πολιτική και οικονομική ανοικοδόμηση στις χώρες αυτές, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση των βασικών ανθρωπίνων αναγκών, θα ξανανεβάσει αναμφισβήτητα την περιοχή» προσθέτει.
Το Όκλαντ, το Σίδνεϊ, το Ουέλινγκτον, η Μελβούρνη και η Πέρθη βρίσκονται στις πρώτες 20 θέσεις του καταλόγου του 2011 για την ποιότητα ζωής, ενώ η Σιγκαπούρη είναι η ασιατική πόλη με την καλύτερη κατάταξη (25η θέση) στον κατάλογο αυτόν.
pamepreveza.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου