31 Δεκεμβρίου 2011

Αναγκαία η πώληση του Βιεϊρίνια

0 σχόλια

Αναγκαία η πώληση του Βιεϊρίνια
Η ανάγκη μείωσης του μπάτζετ του ΠΑΟΚ, τουλάχιστον κατά 20%, ως την τελική εξέταση της UEFA στις 31 Μαρτίου και η πώληση του Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν τα κύρια σημεία στα οποία αναφέρθηκαν οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.
«Σωσίβιο» για τη βιωσιμότητα της ΠΑΕ θεωρείται η παραχώρηση του Βιεϊρίνια, προκειμένου να γλιτώσειαπό την επιτήρηση της UEFA και να είναι τυπική ως προς τα ....
κριτήρια που ζητά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για την αδειοδότηση.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση, αυτή θα πρέπει να υπολογίζεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ, και στόχος αυτής της κίνησης είναι να δείξει ρευστότητα η ΠΑΕ, προκειμένου να καλύψειληξιπρόθεσμες οφειλές και να αποδείξει στην UEFA ότι βελτιώνει την κατάστασή της. Επί της ουσίας ο ΠΑΟΚ δεν καλείται να καλύψει όλες τις οφειλές άμεσα, αλλά να δείξει μια ουσιαστική βελτίωση.
Στην περίπτωση του Βιεϊρίνια, εκείνο που κατέστη σαφές είναι ότι υπάρχει πωλητήριο που αφορά σίγουρα τον Πορτογάλο και ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο ομάδες με τις οποίες συζητούν και μπορεί να προκύψει πρόταση. Ξεκαθαρίστηκε επίσης ότι πρόκειται για ομάδες του εξωτερικού και ότι ο Βιεϊρίνια δεν πωλείται σε ελληνική ομάδα, περισσότερο στη λογική ότι δεν υπάρχει ομάδα να καλύπτει το απαιτούμενο ποσό.
Αυτό που δεν έγινες σαφές ήταν το ποσό κοστολόγησης, αλλά σίγουρα είναι της τάξης των χρημάτων που θα έδινε η Μπλάκμπερν το καλοκαίρι αλλά είχε τότε απορριφθεί, ήτοι περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.
Αν στον ΠΑΟΚ καταφέρουν να πουλήσουν τον Βιεϊρίνια στην επιθυμητή τιμή τότε ίσωςενδεχομένως να μη χρειαστεί να γίνουν άλλες αποχωρήσεις. Πάντως στην έξοδο βρίσκεται και ο Κοντρέρας, στον οποίο πριν από ένα μήνα έγινε πρόταση με βάση τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ, αλλά ο ίδιος ο παίκτης δεν την αποδέχεται. Ετσι είναι πια πολλές οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τώρα.
Αλλωστε, στην ουσία το πωλητήριο δεν έχει μπει μόνο στον Βιεϊρίνια, αλλά δεδομένου ότι είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία αυτή τη στιγμή, ο Πορτογάλος μπορεί να γίνει «σωσίβιο» για ΠΑΕ.
«Μοναδικό έσοδο η πώληση»
«Δημιουργήσαμε μία ομάδα η οποία ήταν και είναι ανταγωνιστική. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, από τον Δεκέμβριο του 2010 έχει αλλάξει η φορολογία και έχουν αλλάξει οι κανόνες του financial fair play. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Λόγω των ληξιπρόθεσμων χρεών που έχουμε πρέπει να παρουσιάσουμε ένα σωστό πρόσωπο. Είμαστε σε θέση να πούμε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου που τελειώνει αυτός ο έλεγχος, πρέπει να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έχουμε σήμερα», τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.
Για το αν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις ο Παντελής Κωνσταντινίδης ανέφερε: «Πρέπει να γίνει συνδυασμός πραγμάτων. Πρέπει να χαμηλώσουμε το μπάτζετ 15-20%. Για το αγωνιστικό, το μοναδικό έσοδο είναι η πώληση. Οσα περισσότερα έσοδα έρχονται από μία τέτοια κίνηση τόσο λιγότερο θα μειώνεται το μπάτζετ. Το καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ είναι φέτος κοντά στα 13,5 εκατ. ευρώ και πρέπει να κατέβει».
Ο Ζήσης Βρύζας τοποθετήθηκε επί του ζητήματος, αναφέροντας: «Υπάρχει μία διαφορά. Ο κ. Μαυροφρύδης είπε στην τελευταία συνέντευξη ότι όλα τα έξοδα του αγωνιστικού είναι 21 εκατομμύρια. Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι για την ακρίβεια 13.522.000 που αφορούν τα έξοδα, για παίκτες, προπονητές και πριμ.
Σε όλα τα έξοδα, υπάρχει και το γήπεδο ακόμα και τα πρόστιμα. Ετσι μαζεύονται τα 21 εκατομμύρια. Αυτή τη στιγμή πρέπει να κατεβάσουμε τα συμβόλαια σε ένα επίπεδο, αλλα αυτό έχει συνάρτηση με την πώληση. Κανένας δε θέλει να αποδυναμωθεί η ομάδα, αλλά το επιβάλλει η κατάσταση. Ο προπονητής είναι ενημερωμένος για κάθε ενδεχόμενο. Και επειδή είχε προκύψει και ένα θέμα με τον προπονητή, έχει ταχθεί σε αυτήν την προσπάθεια».
«Ο Βιεϊρίνια η μεγαλύτερη αξία χρηματιστηριακά»
Για τις ενδεχόμενες πωλήσεις ο Ζήσης Βρύζας ανέφερε: «Σε ό,τι αφορά τον Κοντρέρας υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να αποχωρήσει. Εχουμε επιλέξει να αντιμετωπίσουμε κατάματα τα πράγματα. Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας στους παίκτες. Ο ΠΑΟΚ περνάει μία δύσκολη στιγμή και θα πρέπει να το σεβαστούν.
Πρέπει να το δείχνουν και με τη συμπεριφορά τους. Οποιος παίκτης δε μπορεί να δεχτεί αυτήν την κατάσταση, να μας το πει, για να μείνουμε με ένα γκρουπ που έχει την ψυχή του εδώ. Εφόσον ο Κοντρέρας θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του, έχει και το πρόβλημα με τη μητέρα του.
Ο Βιεϊρινια είναι η μεγαλύτερη αξία χρηματιστηριακά. Σε ενάμιση χρόνο τελειώνει το συμβόλαιο του και ο ΠΑΟΚ ίσως θα έπρεπε να δει πολύ σοβαρά την πώλησή του».
Για το αν έγινε πρόταση ανανέωσης στον Κοντρέρας επιβεβαίωσε πως «του κάναμε πριν από ένα μήνα. Μας είπε ότι υπάρχει το πρόβλημα με τη μητέρα του, πως έχει μία πρόταση καλή και μας ανέλυσε την κατάσταση. Στον ΠΑΟΚ αρμόζει να δει με σεβασμό και να αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει, μία ενδεχόμενη αποχώρηση του Κοντρέρας. Για τον Βιεϊρίνια υπάρχουν δύο περιπτώσεις προτάσεων που είναι σε προχωρημένο στάδιο. Από ομάδες του εξωτερικού. Πώληση στην Ελλάδα δε συζητάμε».
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου