6 Δεκεμβρίου 2011

FΤ: Προειδοποίηση S&P για την αξιολόγηση των ισχυρών της Ευρωζώνης

0 σχόλια

FΤ: Προειδοποίηση S&P για την αξιολόγηση των ισχυρών της ΕυρωζώνηςΠροειδοποίηση για το ενδεχόμενο να χάσουν την κορυφαία αξιολόγηση ΑΑΑ αναμένεται να απευθύνει αργότερα απόψε στη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times (FT). Οι λόγοι που θα επικαλείται ο οίκος είναι η επιδείνωση της οικονομικής και πολιτικής αναταραχής στη ζώνη του ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με τους FT, ο S&P αναμένεται να ανακοινώσει πως ...
θέτει τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Φινλανδία και το Λουξεμβούργο «σε καθεστώς αρνητικής παρακολουθήσης» για πιθανή υποβάθμιση, που σημαίνει πως υπάρχουν 50% πιθανότητες να υποβαθμιστεί το αξιόχρεό τους εντός 90 ημερών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο S&P θα επισημαίνει πως θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του «το συντομότερο δυνατό» μετά τη σύνοδο κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το προσχέδιο ανακοίνωσης το οποίο επικαλούνται οι FT, ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ακόμη: «Κατά την άποψή μας η έλλειψη προόδου από πλευράς των Ευρωπαίων ηγετών στις προσπάθειές τους να ελέγξουν τη διάχυση της χρηματοοικονομικής κρίσης μπορεί να αντανακλά δομική αδυναμία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης».
Όπως επισημαίνουν οι FT, ο S&P αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες τους.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου