22 Ιανουαρίου 2012

Ένα βημα πιο κοντά στο τίτλο. Παναθηναικός - Ατρόμητος 1-0 σε ένα ακόμη αγχωτικό ματς

0 σχόλια
Ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο 21ο πρωτάθλημα της ιστορίας του είναι ο Παναθηναικός που έπιασε κορυφή με δυο βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και ένα ματς λιγότερο σκοράροντας για 17ο συνεχές παιχνίδι πρωταθλήματος καταρρίπτοντας ενα ιστορικό ρεκόρ .
Με την τέταρτη διαδοχική νίκη του με 1-0 ο Παναθηναικός πέταξε για ακόμη ένα ματς το πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια σε συνδυασμό με τον πολύ καλά στημένο Ατρόμητο που πίεσε , έκλεισε κάθε πιθανό διάδρομο για τους παίκτες του τριφυλλιού και πήγε να παγώσει το ΟΑΚΑ στο 14ο λεπτό όταν είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μήτρογλου που σούταρε μέσα απο την περιοχή , με τον Καρνέζη να διώχνει με υπερένταση. Ο Παναθηναικός χρειάστηκε κάτι παραπάνω απο μισή ώρα αγώνα για να κάνει μια (και μοναδική) φάση με το σούτ του Κουίνσι να καταλήγει λίγα εκατοστά από τα δοκάρια του Ιτάνζ. Το πρώτο ημίχρονο έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον Ζεσουάλντο Φερέιρα που είδε τον Κώστα Κατσουράνη να αποχωρεί τραυματίας με διάστρεμμα στο 28ο λεπτό αντικαθιστόμενος από τον Βιτόλο.
Στο δεύτερο ημίχρονο η εσωτερική αλλαγή του Ζέκα στον άξονα βοήθησε τον Παναθηναικό να πάρει την πρωτοβουλία , ανέβηκε ψηλά και απείλησε στο 50' με τον Κλέιτον να σουτάρει και να υποχρεώνει τον Ιτάνζ να διώξει σε κόρνερ. Από το κόρνερ αυτό, έπειτα από την σέντρα του Κλέιτον στο δεύτερο δοκάρι η κεφαλια του Βύντρα κατέληξε άουτ. Ο Ατρόμητος αντέδρασε , έχοντας δυο καλές φάσεις αρχικά με το σούτ του Επστάιν υποχρεώνοντας τον Καρνέζη να διώξει σε κόρνερ και έπειτα από το κόρνερ αυτό ο Σαρίεγκι πρόλαβε τον Μήτρογλου απο το να πάρει την κεφαλία βαθία μέσα στην περιοχή των πρασίνων.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Φερέιρα πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του με τον Τοτσε να αντικαθιστά τον μέτριο Κλέιτον.
Αλλαγές πραγματοποίησε και ο Γιώργος Δώνη με τον Μπάλλα να περνά στη θέση του Καραγκούνη.
Κάπου εκει η πίεση του Παναθηναικού απέδωσε καρπούς όταν μετά απο φάση διαρκείας στα Καρέ του Ατρομήτου ο Κουίνσι μετά απο σέντρα του Βύντρα και με ενδιάμεσο αποδέκτη τον Λέτο, πραγματοποίησε απο το ύψος του πέναλτι με πλασέ το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκόρ. 5 λεπτά αργότερα ο Κωστας Μήτρογλου υποδείχτηκε (εσφαλμένα) σε θέση οφ σαιντ σε μια φάση που εγκυμονούσε κινδύνους καθώς η άμυνα των πρασίνων είχε εξουδετερωθεί.
76ο λεπτό , μέσα ο Γκαρσία στη θέση του ΓΙαννούλη και Αναστασάκος στη θέση του Σφακιανάκη με με τον Δώνη να κλείνει τις αλλαγές του.. Οι αλλαγές αυτές βοήθησαν τον ατρόμητο να απειλήσει με τον Αναστασάκο να χάνει μοναδική ευκαιρία μέσα στην περιοχή του Καρνέζη και στην συνέχεια το σουτ του Τάτου να καταλήγει σε κόρνερ.
Κάπου εκει ο Ζεσουάλντο Φερέιρα έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μαρίνο να περνά στη θέση του Ζέκα και τον Παναθηναικό να παίζει με 3 μπακ για να κρατήσει (με ευκολία όπως αποδείχτηκε) το πραβάδισμα.
Με αυτά και με εκείνα ο Παναθηναικός έβαλε ακόμα 3 πόντους στο σακκούλι περνώντας στην κορυφή του πρωταθλήματος με ένα ματς λιγότερο και το πρωτάθλημα ένα βήμα πιο κοντά...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου