11 Ιανουαρίου 2012

Βαλυράκης: Το τοπίο δεν θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο

0 σχόλια

Βαλυράκης: Το τοπίο δεν θα ξεκαθαρίσει το ΣαββατοκύριακοΔεν θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Δεν θα συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Χανίων του κόμματος Σήφης Βαλυράκης επειδή, όπως δήλωσε, το τοπίο είναι θολό και κατά την εκτίμησή του δεν προβλέπεται ότι ...θα ξεκαθαρίσει το Σαββατοκύριακο.

Ο πρώην υπουργός πρόταξε ως άμεση υποχρέωση να στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου για να σωθεί, όπως τόνισε, η χώρα. «Υπάρχει ανάγκη για συμπαγές πολιτικό και κοινωνικό και εθνικό μέτωπο διαπραγμάτευσης απέναντι στην τρόικα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.


Ο κ. Βαλυράκης πρόσθεσε ότι όλοι θα πρέπει να υποτάξουν το προσωπικό τους συμφέρον για τη σωτηρία της χώρας και υπερασπίστηκε τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου γιατί, όπως ανέφερε, «αν δεν έπαιρνε αποφάσεις κρίσιμες η χώρα τώρα θα ήταν χρεοκοπημένη».


Παρότρυνε επίσης τον πρωθυπουργό, αν το κρίνει, να προχωρήσει σε δομικό ανασχηματισμό, ενώ διαφώνησε με την επιβολή νέων οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων αλλά έκρινε αναγκαίο να διαμορφωθούν πρωτογενή πλεονάσματα.


Κάλεσε επίσης τα κόμματα να συνδράμουν ουσιαστικά και να μην υπονομεύουν με τη στάση τους αυτές της προσπάθειες προσθέτοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει την δεδηλωμένη στη Βουλή και οφείλει να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και κανένας δεν μπορεί να βάλει υπεράνω το πολιτικό κόστος».


Σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βαλυράκης απευθυνόμενος στα κορυφαία στελέχη είπε ότι η εσωκομματική εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός και τάχθηκε υπέρ της τήρησης των καταστατικών 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου