Την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης από ένα νέο συνασπισμό εξουσίας υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για συνεργασία των αριστερών δυνάμεων.
Προειδοποίησε πως αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση από τις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο θα επικρατήσει «κατάσταση χάους».....
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπουμ, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί είναι μια σημαντική ευκαιρία, όχι για να επιβεβαιώσουν τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων, αλλά για να δώσουν διέξοδο, για να δώσουν λύση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Όπως ανέφερε, αν σχηματιστεί κυβέρνηση από τις δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο, θα υπάρξουν, νέα επώδυνα σκληρά μέτρα, αγανάκτηση, οργή και αντίδραση από το λαό, καταστολή, δακρυγόνα, χημικά.
Θα έχουμε μια κατάσταση χάους, που θα επιτείνεται φυσικά από την απόγνωση που θα προκαλεί η βίαιη εφαρμογή αυτών των νέων επώδυνων σκληρών μέτρων, που θα αφορούν τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που θα στοχεύουν στη διάλυση των βασικών δυνατοτήτων επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας, πρόσθεσε.
Υπ’ αυτή την έννοια, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι δεν πρέπει να διευκολυνθεί μια μνημονιακή συγκυβέρνηση, σε διαρκή αντίθεση και σύγκρουση με την αντιμνημονιακή πλειοψηφία της κοινωνίας, γι’ αυτό πρέπει οι κάλπες να βγάλουν λύση και η μόνη λύση είναι η δυνατότητα, την επομένη των εκλογών, να υπάρξει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία Αριστεράς, ώστε να δοθεί σταθερότητα, ελπίδα και προοπτική.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η πρότασή του για συνεργασία με το ΚΚΕ τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις μονοεδρικές περιφέρειες είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία και πρόσθεσε ότι δεν άκουσε σοβαρά αντεπιχειρήματα από όλους όσοι την απορρίπτουν. Έκανε δε λόγο για αμήχανες και αμυντικές απαντήσεις.
Για το πρόβλημα της ανεργίας, που ήταν και το θέμα της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε οκτώ προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ:
1. Υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
2. Η καθιέρωση ρήτρας απασχόλησης για τα επιδοτούμενα επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα.
3. Η άμεση κάλυψη όλων των κενών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής και της πρόνοιας.
4. Η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα.
5. Η αντικατάσταση του άρθρου 99 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα που λειτουργεί ως πλυντήριο ευθυνών των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων και ως προθάλαμος ανεργίας για τους εργαζόμενους.
6. Η χορήγηση νομοθετικά της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης των εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους και κατειλημμένων από τους εργάτες επιχειρήσεων.
7. Η απαγόρευση των αναιτιολόγητων απολύσεων. Και η απαγόρευση απολύσεων εργαζομένων άνω των 55 ετών, χωρίς καμία αιτιολογία, καθώς και εργαζομένων που είναι οι μόνοι εργαζόμενοι γονείς σε μια οικογένεια.
8. Καμία απόλυση στο δημόσιο και κατάργηση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου