24 Απριλίου 2012

Επεισοδιακή πορεία των Αρμενίων προς την Τουρκική πρεσβεία

0 σχόλια

Επεισοδιακή πορεία των Αρμενίων προς την Τουρκική πρεσβεία
Πορεία προς την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα πραγματοποίησαν απόψε εκατοντάδες Αρμένιοι, ολοκληρώνοντας τις τριήμερες εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε η Εθνική Αρμενική Επιτροπή για την 97η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων από ...τους Τούρκους, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Οι διαδηλωτές δεν κατόρθωσαν να πλησιάσουν στην πρεσβεία για να θυροκολλήσουν το ψήφισμα διότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ανέκοψαν την πορεία τους κάνοντας χρήση χημικών και έτσι επέστρεψαν στην πλατεία Συντάγματος.
Τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών αφορούσαν την αναγνώριση της γενοκτονίας και την επιστροφή των τουρκοκρατούμενων εδαφών στον Αρμενικό λαό.
Της πορείας προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο για τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης (Ν. Σμύρνη) την οποία τέλεσε ο μητροπολίτης Αρμενίων Χορέν Τογκραματζιάν.
Στεφάνια κατέθεσαν ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα Γκαγκίκ Γαλατζιάν, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Πρεσβείας της Αρμενίας Σαμβέλ Ραμαζιάν, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Φούντας, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης και η εκπρόσωπος της Αρμενικής Παροικίας Αλίς Παρατζιάν.
Νωρίτερα η εκπρόσωπος της Αρμενικής Παροικίας καταδίκασε, σε σύντομη ομιλία της, όχι μόνο την συνεχιζόμενη άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει την γενοκτονία αλλά και τις απειλές που εξαπέλυσε προς την γαλλική κυβέρνηση όταν η τελευταία την αναγνώρισε. Τέλος πρότεινε προς τις θετικά διακείμενες κυβερνήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γαλλικής γερουσίας και να ποινικοποιήσουν την άρνηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου