18 Μαΐου 2012

Κάλεσμα Μπουτάρη για ενότητα των ποντιακών οργανώσεων

0 σχόλια

Κάλεσμα Μπουτάρη για ενότητα των ποντιακών οργανώσεων

Σε καμία ποντιακή οργάνωση δεν πρόκειται να παραχωρήσει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, κοινόχρηστο χώρο, εν όψει του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.
Όπως σημειώνει η Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωσή της, σε αντίθεση με προηγούμενες Διοικήσεις, ασκεί ενωτική πολιτική έναντι κάθε κοινωνικής ομάδας και δεν δέχεται να διαδραματίσει έναν ρόλο κατά τον οποίο θα
επιλέγει ανάμεσα σε επιμέρους ομαδοποιήσεις, όπως αναφέρει το parapolitika.gr
«Στο θέμα των εορτασμών της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπου αποτελείκοινό μυστικό η διάσπαση του ποντιακού κόσμου σε δύο Ομοσπονδίες, η Διοίκηση του Δήμου επέλεξε να μην προβεί σε αξιολογικές κρίσεις.
Αντίθετα, ανέλαβε πρωτοβουλία και τιμά την Ημέρα Μνήμης με μια ενωτική Επιμνημόσυνη Δέηση από κοινού με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου κλήθηκαν – και πέρυσι και φέτος – όλες οι Ποντιακές Οργανώσεις.
Η Διοίκηση του Δήμου, σ’ αυτό το πνεύμα, δεν παραχωρεί κοινόχρηστο χώρο σε καμία οργάνωση, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε προνομιακή μεταχείριση της μιας έναντι της άλλης. Εάν υπάρχει οργάνωση που δεν θέλει να ενταχθεί σ’ αυτό το σκεπτικό, μπορεί κάλλιστα να βρει χώρο, όμως όχι κοινόχρηστο» τονίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.
Ο Δήμος καλεί όλες τις οργανώσεις κάτω από μία στέγη την ημέρα της Μνήμης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου