16 Μαΐου 2012

Εντατικοί οι έλεγχοι στις ιερόδουλες και στις Σέρρες

0 σχόλια
serreslife
Μετά και το σάλο για τις ιερόδουλες φορείς του AIDS, συνεχίζονται οι έλεγχοι στους οίκους ανοχής. Επί ποδός βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες και του νομού Σερρών.
Έντονα θορυβημένες εμφανίζονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, μετά τις συλλήψεις ιερόδουλων φορέων του AIDS, οι οποίες συνευρίσκονταν ερωτικά με άνδρες, χωρίς προφύλαξη. Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός για όλα όσα ακούγονται τις
τελευταίες ημέρες, αλλά διαβεβαίωσε ότι στις Σέρρες δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, καθώς η υπηρεσία της είναι αυτή που χορηγεί τις άδειες για την άσκηση του επαγγέλματος των ιερόδουλων. Οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού Σερρών βρίσκονται επί ποδός και δεν έχουν σταματήσει τους ελέγχους, ενώ ο Νομίατρος Σερρών Τάσος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως γενικά ο κόσμος αυτό που θα πρέπει να προσέχει είναι γνωστό και πως θα πρέπει να παίρνει προφυλάξεις. Από την πλευρά του, ο Δήμος Σερρών εξετάζει το ενδεχόμενο διοργάνωσης καμπάνιας ενημέρωσης, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη.
Μετά και το σάλο για τις ιερόδουλες φορείς του AIDS

Εντατικοί οι έλεγχοι στις ιερόδουλες
Τον πανικό «σκόρπισε» προ ημερών η σύλληψη στην Αθήνα, των ιερόδουλων φορέων του AIDS, οι οποίες συνευρίσκονταν ερωτικά με άνδρες, χωρίς προφύλαξη. Η είδηση προκάλεσε έντονη ανησυχία και χαρακτηριστικό είναι πως το ΚΕΛΠΝΟ δέχθηκε περισσότερα από χίλια τηλεφωνήματα από ανάστατους πολίτες που είχαν συνευρεθεί ερωτικά με τις εν λόγω ιερόδουλες. Και στην περιφέρεια, όμως, επικρατεί «αναβρασμός», με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν πως η κατάσταση τους θορύβησε. Τι γίνεται στο νομό Σερρών; Όσον αφορά τον έλεγχο των ιερόδουλων, αυτός γίνεται κανονικά και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.
Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Ευαγγελία Τανταλάκη, παραδέχθηκε ότι υπάρχει ένας προβληματισμός για όλα όσα ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά διαβεβαίωσε ότι στις Σέρρες δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, καθώς η υπηρεσία της είναι αυτή που χορηγεί τις άδειες για την άσκηση του επαγγέλματος των ιερόδουλων. Οι ιερόδουλες υποβάλλονται στις εξετάσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Γίνονται τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες γίνονται στο ΑΠΘ και είναι απαραίτητο δικαιολογητικό. Μέσα στο φάκελο υπάρχει, επίσης, και γνωμάτευση από ψυχίατρο, η οποία εξέταση γίνεται αφού πάρει τις τοξικολογικές εξετάσεις. Γίνονται εξετάσεις αίματος στο νοσοκομείο, ακτινογραφία θώρακος και κάθε 15 μέρες, οι ιερόδουλες υποβάλλονται σε εξετάσεις.
«Δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Βέβαια, έχει μειωθεί και ο αριθμός των εκδιδομένων προσώπων σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, που οι άδειες ήταν περισσότερες από αυτές που χορηγούνται τώρα,» τόνισε η κ. Τανταλάκη.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες του νομού Σερρών βρίσκονται επί ποδός και δεν έχουν σταματήσει τους ελέγχους, ενώ ο Νομίατρος Σερρών Τάσος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως γενικά ο κόσμος αυτό που θα πρέπει να προσέχει είναι γνωστό και πως θα πρέπει να παίρνει προφυλάξεις. Η κύρια προφύλαξη είναι το προφυλακτικό. Στην ηπατίτιδα Β υπάρχει το εμβόλιο και μπορεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και να είναι καλυμμένος. Για το AIDS, η ηπατίτιδα Γ και η σύφιλη, όπως και για άλλα μεταδιδόμενα νοσήματα, δεν υπάρχει εμβόλιο και η προφύλαξη είναι καθαρά η χρήση προφυλακτικού.
Ο κλάδος των φαρμακοποιών, πάντως, επισημαίνει το κενό που φάνηκε στην Αθήνα σε επίπεδο ελέγχων, ενώ τονίζει και την ευθύνη των ίδιων των πολιτών. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών Αργύρη Ρόντζη στο Ε.Β.:
«Εκείνο που είναι απαράδεκτο είναι ότι ενώ ξέραμε ότι υπάρχει ελεύθερη σεξουαλική επαφή, χωρίς προφύλαξη, δεν έγινε καμία προσπάθεια αυτές οι εργαζόμενες να μπουν κάτω από ένα ιατρικό έλεγχο. Φταίει μόνο ο κόσμος; Δεν φταίει και η πολιτεία που αυτό το φαινόμενο πήρε αυτές τις διαστάσεις; Έπρεπε από καιρό να γίνει έλεγχος από την πολιτεία στα άτομα αυτά και δη ιατρικός έλεγχος».
Από την πλευρά του, ο Δήμος Σερρών εξετάζει το ενδεχόμενο διοργάνωσης καμπάνιας ενημέρωσης, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σύμφωνα με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη:
«Αν χρειαστεί να κάνουμε και κάτι επιπλέον ασφαλώς και θα το κάνουμε. Υπάρχει αυτή η ευαισθησία και θα το δούμε με την αρμόδια αντιδήμαρχο Σταυρούλα Αγιαννίδου και σε συνεργασία, φυσικά, με το νοσοκομείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας».
Ζωή Χειμωνίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου