13 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: ''Έφτασε η ώρα της αλήθειας''

0 σχόλια

Η ώρα της αλήθειας έφτασε, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση, είτε πάμε σε εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στελέχη του Κινήματος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια, το μεσημέρι της Κυριακής. Σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος, αρχικά, στις διεργασίες σχηματισμού κυβέρνησης, τόνισε πώς υπάρχει ''περιορισμένη αλλά υπαρκτή αισιοδοξία'' αλλά ταυτοχρόνως ''είμαστε έτοιμοι για εκλογές''. 
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε για προκλητική αλαζονεία.
«Τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση είτε πάμε και πάλι σε εκλογές επειδή κάποιοι -και πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ όπως φάνηκε από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο- απέκτησαν πλέον μία νέου τύπου προκλητική αλαζονεία, η οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με τις εντολές και το ήθος του ελληνικού λαού και σε πλήρη αντίθεση με την κρισιμότητα των ιστορικών περιστάσεων που ζει η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πάει η χώρα σε εκλογές. «Είπαμε στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά σε κυβέρνηση της Αριστεράς, με την κοινοβουλευτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Αρνήθηκαν να πάρουν πρωτοβουλία, αρνήθηκαν να δοκιμάσουν τα λόγια στην πράξη. Δεν θέλουν ή καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν και η μόνη επιδίωξη είναι ωμά και απροκάλυπτα πλέον να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο και να πάμε ξανά σε εκλογές» τόνισε, λέγοντας μάλιστα ότι στη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλ.Τσίπρας υποστήριξε πως δεν είναι καταστροφή η επανάληψη των εκλογών. 
«Αυτά τα έλεγαν άλλοι προεκλογικά. Τόσο εύκολα υποκαθίστανται στο ρόλο της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Σαμαρά οι φίλοι μας του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης. 
Αναφερόμενος στις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και με δεδομένη την επιστολή στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του είναι πολύ λίγα και πολύ χλωμά μπροστά στα επιχειρήματα που έχουμε παρουσιάσει και σε αυτά που έχουμε διεκδικήσει».
Κάνοντας έναν απολογισμό των επαφών στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και Νέα Δημοκρατία συμπίπτουν στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση, διετούς διάρκειας με όριο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και με στόχο την οριστική υπέρβαση του μνημονίου σε τρία το αργότερο χρόνια».
Ωστόσο, όπως είπε, προϋπόθεση είναι να μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ «για να είναι δίκαιη και αναλογική η κατανομή της ευθύνης ως προς την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης, γιατί η αύξηση της εκλογικής δύναμης ενός κόμματος συνεπάγεται και αύξηση της πολιτικής και εθνικής τους ευθύνης». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου