13 Μαΐου 2012

Μοναδικός "σκόπελος" η άρνηση του Τσίπρα

0 σχόλια

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τον Κάρολο Παπούλια για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά "ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συμφωνούν στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με ορίζοντα διετίας. Η κυβέρνηση αυτή θα έχει όριο την παραμονή της Ελλάδας στο ΕΥΡΩ με στόχο τη δραστική βελτίωση των όρων και την οριστική υπέρβαση του μνημονίου ώστε να ξαναγίνει η Ελλάδα αυτοδύναμη και κυρίαρχη."
Μοναδικός όρος που δεν καλύπτεται είναι η άρνηση συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το εγχείρημα.
Δυστυχώς η συνέχιση των μικροπολιτικών παιγνίων του Τσίπρα οδηγεί τη χώρα σε ακυβερνησία και αβεβαιότητα. 
Στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της ακυβερνησίας στη χώρα και πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρεί σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες με τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτως ώστε να διερευνήσει το έδαφος προ τη σύγκληση του συμβουλίου.

Επιπλέον οι δύο άντρες συζήτησαν και για το καυτό θέμα του ομολόγου ύψους 435 εκατ. ευρώ το οποίο λήγει στις 15 Μαΐου και για το  οποίο κυκλοφορούν ακόμα και σενάρια για επιφανή συμφωνία  παράτασης του χρόνου αποπληρωμής. 

tokarfi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου