20 Μαΐου 2012

Στο Σικάγο ο Π. Μολυβιάτης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

0 σχόλια

Στο Σικάγο ο Π. Μολυβιάτης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο Σικάγο βρίσκεται ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στις εργασίες της Συνόδου, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν την Κυριακή και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, θα λάβει μέρος και ο
υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Φράγκος Φραγκούλης.
Ο κ. Μολυβιάτης συμμετείχε το Σάββατο σε σύσκεψη εν όψει της Συνόδου Κορυφής.
Οι υπουργοί Εξωτερικών και ‘Αμυνας, στο περιθώριο της Συνόδου, αναμένεται να έχουν συναντήσεις με ομολόγους τους άλλων χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Η ατζέντα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο δεν περιλαμβάνει θέμα διεύρυνσης, όμως εκτιμάται ότι κάποια μέλη μπορεί να αναφερθούν στην αναγκαιότητα ένταξης συγκεκριμένων κρατών, όπως της πΓΔΜ.
Οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν με συνάντηση κορυφής του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου την Κυριακή. Τη Δευτέρα, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τις χώρες που συμμετέχουν στην ISAF, όπου θα συζητηθεί το θέμα του Αφγανιστάν, καθώς και συναντήσεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ με τους εταίρους της Συμμαχίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου