13 Μαΐου 2012

Ο Σαχινίδης στο Ecofin της Δευτέρας

0 σχόλια

Ο υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, πείστηκε τελικά να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη σκληρή δοκιμασία του Ecofin της Δευτέρας και της Τρίτης. Ο κ. Σαχινίδης θα ταξιδέψει μέχρι τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από συνεννόηση Παπαδήμου-Παπούλια κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πέρα από τον κ. Σαχινίδη, στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, που θα συμμετάσχει την Τρίτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Η κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν οι Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα σε αυτά τα κορυφαία κοινοτικά όργανα, θα είναι δύσκολη μετά από τις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών  των ευρωπαίων πολιτικών ηγετών αλλά και την απόφαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την περασμένη Τετάρτη να περικόψει κατά 1 δισ. ευρώ τη δόση του δανείου της τρόικας στη χώρα. 
Όσον αφορά την επαναδιαπραγμάτευση, πηγές της Κομισιόν και του ΔΝΤ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης κάποιων σημείων του Μνημονίου, με στόχο να αποτραπεί η βύθιση της χώρας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση. «Θα συζητήσουμε με τη νέα κυβέρνηση σχετικά με τις προτιμήσεις τους για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να ανακάμψει. Ωστόσο, κλειδί για να καταλήξουμε κάπου είναι να βγαίνει ο λογαριασμός. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα προτείνει η νέα κυβέρνηση», έλεγε στέλεχος της τρόικας.

tokarfi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου