20 Μαΐου 2012

Παρέμβαση Βενιζέλου για την επικείμενη απέλαση του δημοσιογράφου Niko Ago

0 σχόλια

Η είδηση της απέλασης του Αλβανού δημοσιογράφου Niko Ago έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις από χθες. Ο, αλβανικής καταγωγής, δημοσιογράφος υποχρεώνεται να εγκαταλείψει τη χώρα μας μετά από είκοσι χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας προσφοράς στον δημόσιο διάλογο και στη δημόσια ανταλλαγή απόψεων, μετά από είκοσι χρόνια ευσυνείδητης και πλούσιας συνεισφοράς στην ενημέρωση.

Κι αυτό όχι μόνο επειδή η απόφαση να απελαθεί από την χώρα ένας άνθρωπος που έχει περάσει σχεδόν τη μισή του ζωή στην Ελλάδα είναι άδικη και απάνθρωπη, αλλά κυρίως επειδή ο ίδιος ο κύριος Νίκο Άγκο αντιμετωπίζει το προσωπικό του δράμα με απίστευτη αξιοπρέπεια.

O κ. Ago ενημερώθηκε ότι πρέπει μέσα σε 30 ημέρες να εγκαταλείψει τη χώρα μας, καθώς τη χρονιά 2007-2008 δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, σημειώνει ότι το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να μαζέψει τα ένσημα που χρειαζόταν, οφείλεται σε πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Η είδηση της επικείμενης απέλασης προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με πολλούς Έλληνες να δηλώνουν τη συμπαράστασή τους.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, από τον οποίο ζήτησε, στο πλαίσιο του νόμου, να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας που διαθέτει, ώστε να μην απελαθεί ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ο κ. Άγκο, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην Ελλάδα πάνω από είκοσι χρόνια και συνεργάζεται με γνωστά μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται αντιμέτωπος για γραφειοκρατικούς λόγους με την απειλή της απέλασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου