11 Ιουλίου 2012

Χωρίς κάποιον ιδιαίτερο τίτλο!

0 σχόλια

   Σήμερα λέω να σχολιάσω για την τρομοκρατία και πως και μόνο και στον φόβο αυτής οι κυβερνήσεις μπορούν να λάβουν παράλογα μέτρα παίρνοντας ως παράδειγμα την Αμερική που στην τελική αποτελεί παγκόσμια δύναμη και πρέπει να είναι πρότυπο για τις άλλες χώρες! 
   Περάσαν 10 χρόνια και κάτι μήνες από την 9/11. Για όσους δεν θυμούνται ή δεν ξέρουν στις 09/11/2001 2 αεροπλάνα που αργότερα ομολογήθηκε ότι ήταν της Αλ Γκάιντα επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους με αποτέλεσμα την πτώση τους. Ωστόσο για πολλούς αυτή η επίθεση ήταν αποτέλεσμα μιας συνωμοσίας της Αμερικανικής κυβέρνησης και δεν τους αδικώ τα στοιχεία είναι πολλά.
1) Την ώρα της επίθεσης ο τότε πρόεδρος της Αμερικής George Bush βρισκόταν σε έναν παιδικό σταθμό και όταν του ανακοινώθηκε το τραγικό γεγονός αυτός έμεινε ατάραχος σαν να ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί!
2) Η επίθεση αυτή αποτέλεσε μια υπέρ του δέοντος καλή ευκαιρία για τους Αμερικανούς να εισβάλλουν στο Ιράκ με τον φόβο της τρομοκρατίας.
3) Εκτός και αν αυτά τα κτίρια χτίστηκαν χωρίς να υπολογιστούν οι αντοχές τους σε σεισμό και άνεμο  από οποιαδήποτε κατεύθυνση 2 αεροπλάνα μόνο δεν θα έφταναν με καμία δύναμη να ρίξουν τα 2 αυτά κτίρια
   Μπορεί να ακούγομαι τρομερός συνωμοσιολόγος αλλά το θέμα παραμένει ότι όταν οι απειλές τις τρομοκρατίας και των όπλων μαζικής καταστροφής αποδείχθηκαν να είναι αναληθής περίμενα ότι οι Αμερικανοί θα ξεσηκωθούν! Όμως δεν έγινε τίποτα! Μετά όταν αποκαλύφθηκε ότι η Αμερικανική κυβέρνηση συμμετείχε σε βασανιστήρια και σε "rendition" δηλαδή στην παράνομη απαγωγή από ένα έθνος στο άλλο και τους μετέτρεπαν σε κτήνη που ειδικευόταν στα βασανιστήρια, ήμουν σίγουρος ότι τότε οι Αμερικανοί θα ακουγόντουσαν..παρέμειναν σιωπηλοί!
   Μετά βγήκε στην επιφάνεια ότι φυλάκισαν χιλιάδες υπόπτους τρομοκρατίας τους κλείδωσαν χωρίς το δικαίωμα σε δίκη ή στο αντιμετωπίσουν τους κατηγόρους τους ήμουν σίγουρος ότι οι Αμερικανοί δεν θα το δέχονταν αυτό αλλά το ανέχτηκαν. Τώρα αποκαλύφθηκε ότι η εκτελεστική εξουσία έχει διεξάγει μαζική παράνομη εγχώρια παρακολούθηση στους ίδιους της τους κατοίκους, και ήλπιζα επιτέλους οι Αμερικανοί θα είχαν ανεχτεί αρκετά. Προφανώς δεν ανέχτηκαν. Στην πραγματικότητα αν διαβαζόταν τα μηνύματα που δίνουν βλέπουμε ότι είναι όλα καλά με αυτά, βασανιστήρια παράνομες έρευνες χωρίς ένταλμα, παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, φυλάκιση χωρίς δίκαιη ή καθόλου δίκη, πόλεμο βασισμένο σε ψεύτικες αιτίες αυτοί ως πολίτες δεν είναι μάλλον προσβεβλημένοι. Δεν υπάρχει καν ένδειξη ότι το έχουν καταλάβει!
   Παρόλα αυτά και αυτοί που το χουν καταλάβει παλαιότερα θα μπορούσαν να κάνουν ένα πανό και να διαμαρτυρηθούν σε κάποια προεδρική εμφάνιση! Αλλά έχασαν το δικαίωμα και σε αυτό. Οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να δηλώσουν περιοχές ελεύθερης ομιλίας για να περιορίσουν και να ελέγξουν ή να ποινικοποιήσουν την διαμαρτυρία! Σταματήστε για ένα λεπτό και προσπαθήστε να το συλλάβετε! Σε μια προεδρική καμπάνια παρέλαση ή εμφάνιση αν φοράς ένα μπλουζάκι υποστήριξης μπορείς να παρευρίσκεσαι αν φοράς ή κουβαλάς κάτι αντίθετο μπορούν να σε διώξουν! Αυτό στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν ντρέπεται σχεδόν κανείς;!
(JFK)
   Αλλά αυτό που με κάνει να σιχαίνομαι όλο και πιο πολύ είναι ότι στην χώρα που o JFK  δήλωσε με ένα απόφθεγμα του Βολτέρου ότι: Διαφωνώ με αυτό που λες αλλά θα πολεμήσω ως τον θάνατο για το δικαίωμά σου να το λες, όταν κάποιος διαφωνεί με το πως η κυβέρνηση τρέχει τα πράγματα αυτός ή αυτή χαρακτηρίζεται Αντι-Αμερικανός! Και ακόμη πιο πολύ σιχαίνομαι και ενίσταμαι στο γεγονός ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δύναμή της για να καταπατήσει τις δικαιωματικές ελευθερίες των πολιτών της.
Adlai Stevenson
   Πριν μερικές βδομάδες διάβαζα ένα βιβλίο το βιβλίο αυτό περιείχε μια ομιλία του Adlai Stevenson (google him) το 1952 είπε: Η τραγωδία των ημερών μας είναι το κλίμα του φόβου στο οποίο ζούμε και ο φόβος τρέφει την καταστολή! Πολύ συχνά απειλή έντονα την Διακήρυξη των Δικαιωμάτων την ελευθερία στην έκφραση κρύβονται κάτω από τον μανδύα του αντί-Κομμουνισμού! Σήμερα είναι ο μανδύας της αντί-τρομοκρατίας!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου