12 Ιουλίου 2012

Παπανδρέου- Μπουτάρης: Η χαλαρή κουβέντα στο δημαρχείο και... τα χαιρετίσματα απο τον Βενιζέλο (ΦΩΤΟ)

0 σχόλια
Σε φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Παπανδρέου, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη συνάντηση ηγετών σοσιαλιστικών κομμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μαζί με τους προσκεκλημένους του.....
πέρασαν το μεσημέρι την πόρτα του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης. Ο πρώην πρωθυπουργός μετέφερε στον δήμαρχο τους χαιρετισμούς του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος όπως είπε, έπρεπε αν βρίσκεται στην Αθήνα. Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Παπανδρέου είπε: Βλέπουμε τις τεράστιες δυνατότητες που έχουν τα Βαλκάνια. Η συνεργασία των χωρών είναι καθοριστική. Ξέρουμε δυνατότητες που έχουμε κι όταν συνενωθούμε έχουμε ισχυρή φωνή. Όταν είμαστε κατακερματισμένοι γινόμαστε πιόνια στη σκακιέρα των μεγάλων δυνάμεων» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη είναι μια από τις βασικές πόλεις της περιοχής. Αυτό το έχετε δείξει κι εσείς ως δήμαρχος αλλά και ως πρόσωπο καινοτόμο στην επιχειρηματική σας ζωή επιχειρηματική κ τώρα θεσμικά».
Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ακόμη ότι η Ελλάδα έκανε πολλές αλλαγές τα τελευταία δυο χρόνια, αλλαγές που όπως είπε, δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες. «Πολλές φορές αυτομαστιγωνόμαστε και δεν αναδεικνύουμε όσα έχουμε κάνει» είπε χαρακτηριστικά.
 Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πόλεις μπορούν να παίξουν σημαντικό στη συνεργασία των χωρών των Βαλκανίων και της ΝΑ Ευρώπης. Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, ενώ ανέφερε ακόμη ότι θα διοργανωθεί διεθνές συμπόσιο για τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο. Τέλος μίλησε και για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αναδείχτηκε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014.

Mpoutaris-Papandreou-2
Mpoutaris-Papandreou-3
Mpoutaris-Papandreou-4
Mpoutaris-Papandreou-5
Mpoutaris-Papandreou-8
Mpoutaris-Papandreou-9
Mpoutaris-Papandreou-10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου