4 Ιουλίου 2012

H «πολιτική» μπορεί να καθορίσει την οικονομία, κι όχι οι τραπεζίτες την τύχη και τη μοίρα των λαών.

0 σχόλια


Ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξαναγίνει ένα γνήσιο, λαϊκό, πατριωτικό κίνημα, ένα γνήσιο ριζοσπαστικό μεταρρυθμιστικό κοινωνικό ρεύμα, ένας υπεύθυνος θεσμικός πολιτικός φορέας, Δημοκρατικός, Ανοιχτός, Συλλογικός, Αποκεντρωμένος και Σκεπτόμενος.
Ένας νέος πολιτικός φορέας Απαλλαγμένος από...
κατεστημένες καθεστωτικές νοοτροπίες και πελατειακές πρακτικές, από μηχανισμούς, παραγκωνισμούς, προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες.
Να προχωρήσουμε με προμετωπίδα μας την πολιτική, να βάλουμε μπροστά τις ιδέες μας, τις αξίες μας και τα όνειρά μας. Να δείξουμε σε όλους πως η «πολιτική» μπορεί να καθορίσει την οικονομία, κι όχι οι τραπεζίτες την τύχη και τη μοίρα των λαών.

Θα πρέπει να παρθεί μια πρωτοβουλία που:

1) Θα «επικαθορίσει» ένα νέο πολιτικό σύστημα με σαφείς πολιτικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς, δίχως πρόσκαιρα και λαοπλάνα κομματικά ασκέρια και τέλος

2)Θα δώσει τον πρώτο λόγο σε νέους ανθρώπους,

3)Θα επικαιροποιήσει τις θεμελιώδεις αρχές του κινήματος αξιοποιώντας την εμπειρία παλαιών καθαρών στελεχών,

4) Θα προσδώσει προεκτάσεις στα νέα δεδομένα της εποχής και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης,

5)Θα βάλει τον έλληνα πολίτη στο απόλυτο προσκήνιο και την αξιοπρέπεια της πατρίδας στο άμεσο ζητούμενο,

Θα επαναφέρει εκ νέου το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τη λογική των ολιστικών λύσεων στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους, της επιτελικής διακυβέρνησης, της ορθολογικής σοσιαλιστικής διαρρύθμισης της οικονομίας, την επίλυση των εξωτερικών υποθέσεων στα πλαίσια ενός αλληλέγγυου διεθνούς συστήματος αξιών και τον εκμηδενισμό κάθε ακραίου εκφυλισμού, είτε σοβινιστικού είτε κρατικιστικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου