31 Αυγούστου 2012

Επίθεση Γ. Παπανδρέου στη συντηρητική Ευρώπη

0 σχόλια

Μιλώντας στη σύσκεψη της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, στην προεδρία της οποίας επανεξελέγη δια ανατάσεως των χειρών, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε εκ νέου στη συντηρητική Ευρώπη και υπερασπίστηκε τα έργα του στην κυβέρνηση.

"Είδα τον ιδεολογικό δογματισμό, τις λανθασμένες υποθέσεις και τα ειδικά συμφέροντα που αντιπροσωπεύουν οι συντηρητικές δυνάμεις", είπε
και πρόσθεσε ότι "μια ολιγαρχία μερικών τραπεζιτών είναι σήμερα πιο ισχυρή από εκλεγμένες κυβερνήσεις, πρωθυπουργούς ή ακόμα και κράτη-έθνη".

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι βρήκε συμπαράσταση από τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές και δημοκρατικές δυνάμεις ανά τον κόσμο, σε αντίθεση με την υπεσυντηρητική Ευρώπη. Οι δυνάμεις αυτές "κατανόησαν ότι ο αγώνας μου ως πρωθυπουργός δεν ήταν για να επιβάλω την ύφεση ως σκοπό, αλλά αυτή ήταν περισσότερο μια δύσκολη αναγκαιότητα, σε ένα εχθρικό περιβάλλον, ώστε να δοθεί χρόνος και ελπίδα προκειμένου η Ελλάδα να κάνει βαθύτερες, αναγκαίες αλλαγές. Καθώς μια εθνική τραγωδία ξεπρόβαλε, πάλεψα για το λαό μου, μαζί με αυτόν. Απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, παραμείναμε ζωντανοί και περήφανοι", σημείωσε.

Ακόμη κατήγγειλε ότι το "παιχνίδι απόδοσης ευθυνών" στην Ευρώπη υπονομεύει τη δημοκρατία, καλλιεργώντας εθνικισμό και φασισμό και υπογράμμισε ότι καθένας είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στη χώρα του.

"Εμείς οι σοσιαλιστές στην Ελλάδα κληρονομήσαμε τεράστιο έλλειμμα και χρέος από τη Δεξιά", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης του έγιναν όσες μεταρρυθμίσεις δεν έγιναν ποτέ.


Η φοροδιαφυγή και η μετακίνηση κεφαλαίων σε φορολογικούς παραδείσους αποτελεί ληστεία εις βάρος των πολιτών από την οποία  η Ελλάδα και πρόσθεσε πως εάν αυτό μόνο είχε αντιμετωπιστεί δεν θα χρειαζόταν πακέτο διάσωσης. Πρόσθεσε δε ότι παρά τις εκκλήσεις του προς την Ευρώπη, του G8, τους G20 και το τραπεζικό σύστημα, δεν έχουν κάνει τίποτα για να το αλλάξουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου