1 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πούτιν θέλει να γίνει …Στάλιν!

0 σχόλια

Ο Πούτιν θέλει να γίνει …Στάλιν!


Ένα «άλμα προς τα εμπρός» είναι αυτό που χρειάζεται η Ρωσία για να ανανεωθεί η αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν σε ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Και πως θα γίνει αυτό; Με ένα άλμα προς τα πίσω. Στην εποχή του Στάλιν για την ακρίβεια,  όταν ο σοβιετικός ηγέτης πραγματοποίησε το φιλόδοξό του πρόγραμμα για την 
εκβιομηχάνιση της χώρας.
«Θα πρέπει η χώρα να πραγματοποιήσει το ίδιο ισχυρό, ολοκληρωμένο άλμα προς τα εμπρός για τον εκσυγχρονισμό της αμυντικής βιομηχανίας, όπως αυτός πραγματοποιήθηκε στη δεκαετία του 1930», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, χωρίς φυσικά να κατονομάσει τον Στάλιν.
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι η την εκβιομηχάνιση αποτελεί προτεραιότητα κατά τη διάρκεια της τρίτης θητείας του στο Κρεμλίνο, η οποία ξεκίνησε το Μάιο εν μέσω μεγάλων διαδηλώσεων.
«Δυστυχώς, πολλές από τις επιχειρήσεις μας έχουν κολλήσει στα τεχνολογικά μέσα του προηγούμενου αιώνα», δήλωσε.
Στη δεκαετία του 1930 οι  σοβιετικοί ηγέτες είχαν καταφέρει να μετατρέψουν μια αγροτική και κατεστραμμένη από τον εμφύλιο πόλεμο χώρα, σε μια βιομηχανική υπερδύναμη.
Το ανθρώπινοι κόστος βέβαια ήταν ανυπολόγιστο αυτό όμως είναι κάτι που προφανώς δεν απασχόλησε ποτέ τον Πούτιν.
Ο επικεφαλής αξιωματούχος του Πούτιν  σε θέματα άμυνας Ντμίτρι Ρογκόζιν ανέβασε προ ημερών στη σελίδα του στο Facebook ένα αντίγραφο από μια επιστολή του Στάλιν προς τους διευθυντές των εργοστασίων όπλων, το 1940, στην οποία έγραφε μια σαρκαστική προειδοποίηση:
«Υπάρχουν και τέτοιες μέθοδοι για τη βελτίωση της πειθαρχίας». Και συνέχιζε: «Θα σας δώσω τρεις μέρες διορία για να αρχίσετε τη μαζική παραγωγή γεμιστήρων για πολυβόλα. Αν η παραγωγή δεν αρχίσει άμεσα, η κυβέρνηση θα αναλάβει τον έλεγχο του εργοστασίου και θα πυροβολούν όλους τους κατεργάρηδες εκεί μέσα».
Απαντώντας στου δημοσιογράφους, ο Ρογκόζιν είπε, φυσικά, ότι αστειευόταν, τόνισε όμως ότι δεν θα ανεχθεί και καμία καθυστέρηση.
«Οι δορυφόροι μας αποτυγχάνουν, τα πλοία μας βυθίζονται και είχαμε επτά αποτυχημένες αποστολές στο διάστημα στους τελευταίους 18 μήνες, ενώ κανένα εργοστάσιο δεν υπέστη συνέπειες» δήλωσε στο Συμβούλιο.
Ο Πούτιν σχεδιάζει να δαπανήσει 680 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια για να εκσυγχρονίσει το στρατό, με το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων να πηγαίνει σε 1.350 μονάδες άμυνας που απασχολούν περίπου 2 εκατομμύρια Ρώσους.
Εξ ου και πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της άμυνας υποστηρίζουν στις εκλογές  τον Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει τον τομέα ως ένα νέο μοχλό ανάπτυξης για την οικονομία και ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να «απογαλακτιστεί» από την εξάρτησή της στον τομέα της ενέργειας.
Υποσχέθηκε επίσης να ανοίξει τον τομέα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Προ ημερών είχε δηλώσει ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και πυρηνικά όπλα. Οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία όπλων είναι πάρα πολύ πίσω, αλλά κυρίως στελεχωμένη με διεφθαρμένους.
Χθες, η αστυνομία πραγματοποίησε δεκάδες συλλήψεις αντιπάλων της κυβέρνησης, που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αγίας Πετρούπολης υπέρ του δικαιώματος συνάθροισης.
Το ίδιο συνέβη και στη Μόσχα. Όπως κάθε 31η ημέρα των μηνών που έχουν 31 ημέρες, οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης θέλησαν να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν υπέρ του σεβασμού του Άρθρου 31 του Συντάγματος, που εγγυάται την ελευθερία συνάθροισης.
Για την επόμενη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πάντως δεν θα περιμένουν το τέλος του επόμενου μονού μήνα, αφού έχει προγραμματιστεί για τις 15 Σεπτέμβρη.
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο, μετά και την σύλληψη τριών μελών του συγκροτήματος Pussy Riot.
Όσο για τον Πούτιν, φυσικά και δεν θα πρέπει να περιμένει από το αμυντικό σύστημα για να χρηστεί διάδοχος του Στάλιν, αφού ήδη οι μέθοδοι καταστολής του παραπέμπουν σε αυτόν.
Πυθία για το antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου