22 Σεπτεμβρίου 2012

Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο

1 σχόλια


       Όταν την ώρα της κρίσης ένα κόμμα μετατρέπεται από παραγωγός πολιτικών λύσεων και κοινωνικών οραμάτων σε διαχειριστή προσωπικών αντιθέσεων και εξωπολιτικών συμφερόντων τότε έχουμε ένα κρίσιμο έλλειμμα πολιτικής. 
       Σ΄ ένα κράτος που καταρρέουν οι δημόσιες λειτουργίες, σε μία χώρα που καταρρέει η παραγωγική διαδικασία αντί για διαρθρωτικές αλλαγές, επίμονος μονόλογος μετρολογίας. Αντί για σχέδιο, στρατηγική, προοπτική και ελπίδα, συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες εμμονές που οδηγούν σε κατάθλιψη και έκρηξη! 
        Σήμερα δίνουμε ένα διμέτωπο αγώνα απέναντι σε μια δεξιά διακυβέρνηση και σε μια δεξιά αντίληψη για το ρόλο μας ως αντιπολίτευση και ως έκφραση της κοινωνίας. 
        Κάποιοι είναι σίγουρο πως τον αγώνα αυτόν θα τον υπονομεύσουν. Υπονόμευση είναι να λες αλλά στα όργανα και στα στελέχη και αλλά στα τηλεοπτικά παράθυρα και στις κλειστές, μυστικές συναντήσεις. Υπονόμευση είναι να αφήνεις τους άλλους να δίνουν τη μάχη για τη νίκη και ο ίδιος να επενδύεις στην ήττα. Υπονόμευση είναι να μην εκφράζεις τη γνώμη σου για κάτι που θεωρείς λάθος, επειδή πιστεύεις ότι το λάθος αυτό μπορεί να σε συμφέρει. 
         Ότι και να κάνουν όμως θα μας έχουν απέναντι τους. Όσοι επιμένουν στη διατήρηση των κεκτημένων σε βάρος των άλλων, στην επιστροφή σ’ ένα σύστημα που καταρρέει, είναι η οπισθοφυλακή που δίνει την τελευταία της μάχη. Όμως ματαιοπονούν!
         Η πρόκληση για την πολιτική, για τους πολίτες, ιδιαίτερα για τους νέους, είναι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του καινούργιου που είναι μπροστά μας.
         Μας αξίζει καλύτερο μέλλον και μπορούμε, ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος είπαμε ότι είναι σωστός και θα τον περπατήσουμε μαζί, είναι για μας αυτονόητο ότι μπορούμε αρκεί να δουλέψουμε μαζί, όλοι μαζί, να αφήσουμε την Ελλάδα ακόμα καλύτερη απ ότι την κληρονομήσαμε, να μπορέσουμε να κοιτάξουμε τις επόμενες γενιές στα μάτια, μόνο μαζί μπορούμε και μαζί θα πετύχουμε.

Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε.

1 σχόλια:

Μπάμπης Κωνσταντόπουλος είπε...

Επικοινωνούμε, προετοιμάζουμε το αύριο.
ΔΕΝ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟ ΊΔΙΟ ΛΑΘΟΣ
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ, ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ
Ο Αντρέας είχε πεί:
ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.
Εμείς λέμε:
ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ.
ΔΗΛΏΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ (Like), ΕΝΙΣΧΎΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΟ "ΝΈΩΝ" ΠΑΣΟΚ ΜΑΣ
https://www.facebook.com/vasipasok

Δημοσίευση σχολίου