27 Οκτωβρίου 2012

Τους 150 έφτασαν οι νεκροί σε δύο μέρες εκεχειρίας

0 σχόλια

Τους 150 έφτασαν οι νεκροί σε δύο μέρες εκεχειρίας

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής της παραβιάστηκε η εκεχειρία στη Συρία. Τουλάχιστον 146 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας την Παρασκευή, την πρώτη ημέρα εφαρμογής της.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατά τη χθεσινή ημέρα σκοτώθηκαν 53 πολίτες, 50 αντάρτες και 43 στρατιώτες, αριθμός που ξεπερνά τον συνήθη αριθμό των περίπου 100 θυμάτων που καταγράφονται καθημερινά από τότε που εκδηλώθηκε η λαϊκή εξέγερση.
Οι πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου βασίζονται σε δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικές πηγές σε νοσοκομεία της χώρας.
Ο διοικητής του Συριακού στρατού δήλωσε αργά την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος "συνεχίζουν να πράττουν το καθήκον τους αγωνιζόμενοι εναντίον των ενόπλων τρομοκρατών". Ώς "ένοπλοι τρομοκράτες" χαρακτηρίζονται οι αντάρτες.
Συνεχίζονται και σήμερα Σάββατο οι απώλειες αμάχων
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρισμούς του στρατού. Ανάμεσά τους και ένα παιδί. Και η δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας δε φέρνει αποτέλεσμα.
Στο Χαλέπι, πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν, για πρώτη φορά από την υποτιθέμενη εφαρμογή της εκεχειρίας, πάνω από πολλά χωριά και, αντίστοιχα, το πυροβολικό βομβάρδισε την περιοχή Μααρέτ αλ-Αρτίκ. Η ίδια η πόλη Χαλέπι έγινε στόχος ρουκετών ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στον τομέα Σαγιέντ Άλι.
24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου