27 Οκτωβρίου 2012

Αντιστρέφονται οι ρόλοι στις αμερικανικές εκλογές

0 σχόλια

Αντιστρέφονται οι ρόλοι στις αμερικανικές εκλογές

Εντελώς αντεστραμμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν Μιτ Ρόμνεϊ και Μπαράκ Ομπάμα μετά τα τηλεοπτικά debate της προηγούμενης εβδομάδας, αφού ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ καταφεύγει όλο και πιο συχνά σε προσωπικές επιθέσεις εις βάρος του αντιπάλου του, κάτι που παλαιότερα απέφευγε, ενώ ο Ρόμνεϊ έχει αλλάξει τακτική και αποπνέει μία σιγουριά, αποφεύγοντας την τακτική της λασπολογίας που συχνά μεταχειριζόταν στο παρελθόν.
Είναι φανερό πως οι ρόλοι έχουν αλλάξει, με το μεν Ομπάμα να παίζει το ρόλο του αουτσάιντερ, το δε Ρόμνεϊ να συμπεριφέρεται ως βέβαιο φαβορί.
Αιτία για αυτήν τη μεταστροφή των δύο υποψηφίων φαίνεται πως στάθηκε η πανωλεθρία του Ομπάμα στο πρώτο τηλεοπτικό debate, η οποία έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον Ρόμνεϊ και ανάγκασε τον εν ενεργεία πρόεδρο να εμφανιστεί πιο επιθετικός στις επόμενες εμφανίσεις του, ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος.
Η πιο έντονη δήλωση του Ομπάμα εναντίον του αντιπάλου του θα δημοσιευθεί μετά τις εκλογές στο περιοδικό Rolling Stone, όπου έχει παραχωρήσει συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τον Ρόμνεϊ "μπουρδολόγο". Από την άλλη, ο Ρόμνεϊ παρουσιάζει τον εαυτό του σαν την "αλλαγή" που ο Ομπάμα ευαγγελιζόταν πριν από τέσσερα χρόνια, αναδεικνύοντας έναν πρωτόγνωρο αέρα.
Πάντως, οι αναλυτές παρατηρούν ότι και οι δύο υποψήφιοι δεν βάζουν στο στόχαστρο τόσο τους αναποφάσιστους, όσο τους δικούς τους ψηφοφόρους, τους οποίους επιχειρούν να συσπειρώσουν.
24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου