6 Οκτωβρίου 2012

Η Δημοκρατία δεν σας φοβάται!

0 σχόλια
"Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου." Μπέρτολντ Μπρέχτ

Βρε ελληναράδες, ξεχάσατε ότι μερικοί από αυτούς που είναι «γέννημα-θρέμμα» Έλληνες είναι οι «αρουραίοι» που ροκάνιζαν επί δεκαετίες αυτό το «πλοίο» που το λένε Ελλάδα? Με ποιο δικαίωμα του δίνετε εσείς μια σπρωξιά στα βράχια, μέσα στην φουρτουνιασμένη θάλασσα που περνάμε? Η μήπως είναι μια κρυφή εντολή που εκτελείτε?
Όταν κάποιος τα βάζει με γυναίκες, με πρόσφυγες, κτλπ, αν μη τι άλλο- δείχνει την τεράστια του αδυναμία. Οι τσάμπα –μάγκες, που όλα τα λύνουν με την βία, με λοστούς, με όπλα, με μπότες, βαθιά μέσα τους χαρακτηρίζονται από μουλωχτό κόμπλεξ κατωτερότητας. Η ψυχική τους αδυναμία γεννάει μέσα τους ένα τερατώδες, άγριο, διανοητικό και δηλητηριασμένο μίσος. Δεν φταίνε οι γονείς που τους έδωσαν τα πάντα, δεν φταίνε ούτε τα ίδια κανακάρια που τα περίμεναν όλα έτοιμα στο στόμα τους, δίχως να κοπιάζουν… πάντα για την δική τους κατάντια θα τους φταίνε άλλοι. Συνήθως αυτοί που δεν φταίνε!!! Και εμείς, η δική μας ευθύνη??? Καθημερινά, όλο και η σιωπή μας μεγαλώνει. Συμφιλιωνόμαστε με τη βία και η συμφιλίωση δεν διαφέρει και πολύ από την ίδια τη βία. «Η γενιά μας, θα πρέπει να απολογηθεί, όχι τόσο για τις μοχθηρές πράξεις των κακών ανθρώπων, όσο για την αποτρόπαιη σιωπή των καλών ανθρώπων" είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Αρχίζω να ντρέπομαι. Να ντρέπομαι τη σιωπή των καλών, περισσότερο από όσο φοβάμαι τη βία των κακών.
Εσείς, οι «καλοί» που δεν μιλούσατε και ψηφίζατε για ένα ρουσφέτι, τους δώσατε τον νόμο στα χέρια τους. Και ο νόμος πέρασε στα χέρια κάποιων που θεωρούν τους εαυτούς τους περισσότερο Έλληνες από τους άλλους. Άρχισαν να ξυλοκοπούν όποιον ήταν λίγο πιο μελαμψός από αυτούς. Όποιον μιλά λίγο πιο «σπαστά» Ελληνικά. Σήμερα είδαμε στην Βουλή το καθρέφτη της κοινωνίας μας… Σας δίνω μια πληροφορία : ευλογημένο τον τόπο το κάνουν μόνο οι άνθρωποι που τον αγαπάνε αληθινά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κόλαση τον τόπο του, με την απλή δικαιολογία ενός πιστοποιητικού γεννήσεως. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θυσιάζει ότι πιο παρήγορο- την ελπίδα, την αγάπη ανάμεσα στους ανθρώπους- τον ίδιο τον Θεό! Ο φασισμός είναι ότι πιο δηλητηριώδης, ότι πιο υποχθόνιο, ποταπό, μεγάλη εσωτερική διαφθορά, μοναδικό στίγμα του 20-ου αιώνα. Αρνούμαι να γυρίσω πίσω στα χρόνια του μίσους, στην εποχή των τεράτων!!! Αρνούμαι να δεχτώ ότι από αυτόν τον λαό που έδωσε απλόχερα τα φώτα του για να πάει μπροστά ολόκληρος ο κόσμος, εσείς τα μηδενικά- που έπρεπε να είστε σε μια γωνιά της κοινωνίας- γίνατε νόμιμοι εκπρόσωποι αυτής! Αλίμονο της Ελλάδας, αλίμονο στο μέλλον των παιδιών μας! Στιγμές σαν και’ αυτή, όταν κάποιοι μας κάνουν να νιώθουμε ντροπή, επιμένω να νιώθω Ελληνίδα! Επιμένω δημοκρατικά και όχι εθνικιστικά! Η Δημοκρατία δεν σας φοβάται!


"Δε μ' ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η φυλή στην οποία γεννήθηκαν. Τους αντιμετωπίζω όλους μ' ένα κριτήριο: την αρετή. Για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρος."
Μέγας Αλέξανδρος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου