30 Οκτωβρίου 2012

Δεν ψηφίζει τα μέτρα ο Κώστας Σκανδαλίδης

0 σχόλια

den-psifizei-ta-metra-o-kostas-skandalidis
ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
«Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τα μέτρα» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που διήρκεσε επτά ώρες, όμως δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την άποψη, με τον Κώστα Σκανδαλίδη να εκφράζει με εμφατικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει το πακέτο στη Βουλή.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι «η ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας».

«Οι εκλογές έγιναν» συνέχισε «για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό κ αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ποια στάση θα κρατήσει στην κρίσιμη ψηφοφορία, ο Κώστας Σκανδαλίδης απάντησε: «Μίλησα πολιτικά, περιμένω να δω το τελικό πακέτο».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος εξέφρασε την δυσφορία του για την πορεία του Κινήματος τονίζοντας ότι «Δυστυχώς γίναμε συνιστώσα της ΝΔ, χωρίς λόγο και χωρίς ρόλο. Τα μέτρα είναι επαχθέστατα. Άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να τα ψηφίσει».

Πιο μετριοπαθή στάση κράτησαν ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Δημήτρης Κρεμαστινός αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα τελικά αν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Δεν θέλω να τα ψηφίσω, αλλά αν τεθεί κομματική πειθαρχία να είναι δεσμευτική η απόφαση» δήλωσε ο κ. Κρεμαστινός, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «Είμαι προς το όχι, αλλά είμαστε εγκλωβισμένοι». «Έχουμε γίνει ουρά της ΔΗΜΑΡ» υποστήριξε ακόμα.

Όταν το λόγο πήρε ο Μιχάλης Κασσής και επέμεινε στη θέση του να καταψηφίσει τα μέτρα, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τις ενστάσεις τους. Απευθυνόμενος στον κ. Κασσή ο Γιώργος Ντόλιος υποστήριξε ότι όποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του. Ο Μιχάλης Κασσής, ωστόσο, διαφώνησε έντονα λέγοντας ότι «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Δωδώνη με αδιαφάνεια και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις»;

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. στην οποία μίλησαν 28 βουλευτές, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε ότι πρέπει «να φύγουν όσοι είναι να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν καταλάβει γιατί ήταν ή έχουν κάνει πιο προσοδοφόρες συμφωνίες».

Ο Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι από τη συνεδρίαση «πρέπει να βγει το μήνυμα ότι δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση μηδενικού έργου» και ο Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να δώσει «λευκή επιταγή».

«Θα ψηφίσω για τελευταία φορά, αν την επόμενη έλθουμε στην ίδια θέση θα πάω σπίτι μου» τόνισε ο Χρήστος Αηδόνης.

Η Άντζελα Γκερέκου και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος υποστήριξαν ότι η Κ.Ο. πρέπει να εμφανιστεί ως μια γροθιά, όποια κι αν είναι η απόφαση που θα ληφθεί.

Για την ευθύνη που φέρουν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απαξίωση, όπως είπε, του κόμματος, μίλησε ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Ο Παναγιώτης Ρήγας επισήμανε ότι «καλά είναι αυτά που λέει ο Κ. Σκανδαλίδης, αλλά είναι για άλλες εποχές», προσθέτοντας ότι «πρέπει να αγωνιστούμε και να συνεχίσουμε την προσπάθεια», συμφωνώντας με τον Γ. Ντόλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου