11 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ: Δεν είδα, δεν γνωρίζω… δεν ρώτησα!

0 σχόλια

Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ: Δεν είδα, δεν γνωρίζω… δεν ρώτησα!


Με αιχμές προς τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ξεκίνησε την κατάθεσή του Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου κλήθηκε για το θέμα της λίστας της Λαγκάρντ.
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε, σε πιο ήρεμους, τόνους τα όσα είπε και δημοσίως όλες αυτέ τις ημέρες. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Ουδέποτε ενόχλησα τον κ. Διώτη για την πορεία των ερευνών, γιατί πίστεψα ότι η έρευνα προχωράει κανονικά. Ούτως ή άλλως για λόγους αρχής ποτέ δεν παρενέβη κατά τη διάρκεια της υπουργίας μου στις έρευνες του ΣΔΟΕ, ούτε καν ρώτησα πώς μπορεί να προχωράει η οποιαδήποτε έρευνα διότι θα μπορούσε να θωρηθεί ως παρέμβαση του υπουργού στο έργο του ΣΔΟΕ».
Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Διώτη ότι ποτέ δεν έλαβε εντολή από τον υπουργό για να ξεκινήσει έρευνα για τη συγκεκριμένη λίστα υπογράμμισε:
«Σε καμία περίπτωση το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να περιμένει εντολή από τον υπουργό για να κάνει τη δουλειά του. Ανέμενα πρόοδο και αποτέλεσμα ξέροντας ότι οι ρυθμοί είναι αργοί».
Χαρακτήρισε τις σχέσεις του με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καλές, αλλά τυπικές.
Τέλος αναφέρει το parapolitika.gr, απαντώντας για το CD και αν ο ίδιος το είχε δει όσο ήταν στην κατοχή του, απάντησε υπερασπιζόμενος τον εαυτό του ότι δεν το έχει αγγίξει καν.
«Από την ημέρα που το πήρα από τον Διώτη, το στικάκι έμεινε κλειδωμένο σε ένα συρτάρι του γραφείου μου μαζί με άλλα ηλεκτρονικά αρχεία».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου