28 Νοεμβρίου 2012

Απλή αμέλεια για την αποφυλάκιση του 20χρονου στον Κορυδαλλό

0 σχόλια

Απλή αμέλεια για την αποφυλάκιση του 20χρονου στον Κορυδαλλό

Με απλή αμέλεια κατηγορούνται οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για το περιστατικό της αποφυλάκισης ενός εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη διπλή δολοφονία δύο ειδικών φρουρών, σύμφωνα με το πόρισμα που συντάχθηκε από την επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού.
Πιο συγκεκριμένα, η αντιεισαγγελέας Εφετών, Μαρί Τρουπή, συνέταξε σχετικό πόρισμα, μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήγαγε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφυλακίσθηκε ο 20χρονος κρατούμενος από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που εμπλέκεται σε υπόθεση ανθρωποκτονιών.
Τη Δευτέρα τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Δικαιοσύνης η διευθύντρια των φυλακών, Μαρία Στέφη, όπως επίσης και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης παρέλαβε το πόρισμα, το οποίο δεν αποδίδει ευθύνες στη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα, διενεργήθηκε έρευνα από την Εισαγγελία Εφετών, η οποία δεν διαπίστωσε περαιτέρω ευθύνες ούτε στην διευθύντρια των φυλακών, ούτε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ούτε σε δικαστικούς υπαλλήλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου