23 Νοεμβρίου 2012

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η ΝΔ και τα δισ. ευρώ που μας χάριζαν αλλά δεν τα πήραμε…

0 σχόλια

Ψάχνοντας, βρήκαμε την ακόλουθη ανάρτηση από το www.antinews.gr στις 14 Ιουλίου 2011 με τίτλο «Η Ρωσία έδινε δάνειο, η Ελλάδα αδιαφόρησε» και αφορά σε συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη.
Το ωραίο είναι ότι λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2012, προεκλογικά, και αφού είχε πέσει ο Παπανδρέου, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, σε ανάρτηση του στοwww.antinews.gr ειρωνεύτηκε χοντρά τον Π. Καμμένο ότι φαντασιώνεται πακτωλούς χρημάτων από Ρωσία, Κίνα, τον Πίτερ Παν κ.α. και κατέληγε λέγοντας: “Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, αδέρφια”…    
Με αφορμή αυτά που είπε ο κ. Φαήλος, στις 27 Απριλίου 2012 ανεβάσαμε την παρακάτω ανάρτηση, η οποία καθίσταται εξόχως επίκαιρη και μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο με την υπογραφή του Μνημονίου.
Δυστυχώς το σύστημα της Ν.Δ. καλλιέργησε συνειδητά επί διετία τα παραμύθια για δισ. ευρώ που χάριζαν στην Ελλάδα διάφοροι, αλλά τα αρνήθηκε ο Παπανδρέου γιατί ήθελε σώνει και καλά να μας βάλει στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ…
Διαβάστε τι γράφαμε στις 27 Απριλίου 2012:
Γράφει ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, σε χθεσινό του άρθρο για τον Πάνο Καμμένο:
«Ο Πάνος από την άλλη έχει ένα πρόγραμμα που μοιάζει συμπίλημα συριζαίϊκων τσιτάτων με ολίγη από πατριωτικό περίχυμα. Σε αυτό λέει ότι όσα υπόσχεται θα γίνουν «εφόσον βρούμε χρήματα απ’ αλλού, εφόσον υπάρχει ρευστότητα, εφόσον…, εφόσον…,εφόσον…». Ναι, κι ύστερα θα ‘ρθει ο Μίκυ Μάους, ο Πήτερ Παν και μαζί με τον Πήτερ Καμμένο θα τα κάνουν αυτά.
Φαντασιώνονται πακτωλούς δανείων από την Ρωσία και την Κίνα. Για να καταλάβετε, η Ρωσία δάνεισε στην Λευκορωσία δυο δισεκατομμύρια και γι’ αυτά τους πήρε όλη την υποδομή ενέργειας και πλείστα άλλα. Μόνο τα χρυσά δόντια με τανάλια δεν τους έβγαλε. Κανείς δεν χαρίζει λεφτά, αδέλφια.Φαντασιακές λύσεις, για μια φανταστική χώρα, εκεί που πετάει ο Πήτερ Παν, μιλάνε τα δέντρα κλπ…»
http://www.antinews.gr/2012/04/26/158217/
Ναι αλλά ο Καμμένος δεν τα λέει τώρα αυτά. Τα έλεγε και όταν ήταν βουλευτής της Ν.Δ.Αλλά δεν θυμόμαστε κανέναν να του λέει «κανείς δεν χαρίζει λεφτά αδερφέ».
Αντίθετα όλοι τους, ΟΛΗ Η Ν.Δ. προωθούσε με κάθε τρόπο την αντίληψη «μας χάριζαν λεφτά αδερφέ, αλλά ο Παπανδρέου επέλεξε συνειδητά να μας υποδουλώσει στο Μνημόνιο και στο ΔΝΤ»ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ το έλεγαν αυτό. Μηδενός εξαιρουμένου. Για να λασπολογήσουν τονΠαπανδρέου και την κυβέρνησή του.
Ο τομεάρχης Οικονομίας της Ν.Δ. κατέθετε την 1/6/2010 ερώτηση με την οποία ουσιαστικά υιοθετούσε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Παπανδρέου δήθεν αρνήθηκε δάνειο 20 δισ. με εξευτελιστικά χαμηλό επιτόκιο από διεθνές fund!
Διαβάστε εδώ την ερώτηση:
Στις 2 Ιουνίου 2010, ο τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κ. Μαρκόπουλος ρωτούσε μάλιστα:
«Γιατί απερρίφθη αυτή η πρόταση; Γιατί δεν έγινε αποδεκτή προς συζήτηση; Καθόλου. Ένας φθηνός δανεισμός, την ώρα που η χώρα δεν είχε ακόμη προσφύγει στο μηχανισμό και ήταν στη διαπραγμάτευση και ένας δανεισμός ο οποίος δεν είχε προϋπόθεση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου –καμμία προϋπόθεση- 20.000.000.000, στην πιο δύσκολη στιγμή της οικονομίας και τον οποίο δανεισμό, εάν τον κάναμε τότε –και γι’ αυτό θέλουμε απαντήσεις- θα μπορούσαμε να κάνουμε με μεγαλύτερη άνεση χρόνου τις διαπραγματεύσεις».
Το τραγικό είναι ότι ακόμα και σήμερα στην ιστοσελίδα της η Ν.Δ. φιλοξενεί – και άρα εγκρίνει – τα «παραμύθια» που καταδικάζει σήμερα ο κ. Φαήλος!
Διαβάστε και φρίξτε:
«Ο Πούτιν άλλωστε πρότεινε το 2010 στον Γιώργο Παπανδρέου, υψηλού ποσού δάνειο με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, όμως αυτός προτίμησε το Δ.Ν.Τ. για να ρημάξει τις ζωές μας».
«Κατασκευάζουν φυλακισμένους πολίτες «ημιελεύθερης διαβιώσης», που δεν πρέπει να έχουν το σθένος να κοντραριστούν με τα κυβερνητικά ανδρείκελα, τα οποία με τον ενδοτισμό που επιδεικνύουν, μας έστειλαν στη χαβούζα στο Δ.Ν.Τ., τη στιγμή που η Ρωσία και η Κίνα μας πρόσφεραν δάνειο αξιοπρόσεκτου ύψους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής».
«Μιά σοβαρή χώρα, όταν ζορίζεται και ασφυκτιά, ψάχνει να βρει εναλλακτικές. Το έπραξε η Κύπρος, προστρέχοντας στη Ρωσία για δάνεια. Το πράττει η Ιταλία ανοίγοντας δίαυλο με την Κίνα. Το έκανε και η Πορτογαλία η οποία έτρεξε αμέσως στην όμαιμη Βραζιλία για το ενδεχόμενο δανεισμού (…Η Ελλάδα είχε φροντίσει να κάψει νωρίς το χαρτί της Κίνας και της Ρωσίας, ενώ παράλληλα δημιουργούσε στο εσωτερικό -μέσω των σεσημασμένων ψιττακών της ενημέρωσης- κλίμα δανειακού μονοδρόμου)»…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου