12 Δεκεμβρίου 2012

Ιερώνυμος: Απεταξάμην... το κρατικό αυτοκίνητο...

0 σχόλια

Επιστολή του Αρχιεπισκόπου στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης...
Την ανάκληση της διάταξης που περιλαμβάνεται σε Υπουργική Απόφαση και προβλέπει τη δυνατότητα χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο ζητά με...
επιστολή του στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στην επιστολή του, η οποία δημοσιεύεται από την εκκλησιαστική ιστοσελίδα Amen.gr ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνει: «Ουδέποτε χρησιμοποίησα, ούτε επιθυμώ να χρησιμοποιώ κρατικό όχημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως και Ηλ. Διακυβερνήσεως, προσέτι δε, ούτε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος δέχθηκε ποτέ να τύχη αυτής της διακριτικής μεταχειρίσεως από το Κράτος βάσει της προηγούμενης, όμοιας, Υπουργικής Αποφάσεως, που ίσχυσε κατά τα έτη 2000-2010».

Ο κ. Ιερώνυμος ζητά όπως «απαλειφθή η συγκεκριμένη διάταξη της ισχύουσας Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως περί της δυνατότητας αποκλειστικής εξυπηρετήσεως του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος με κρατικό όχημα, η οποία, παρότι ουδέποτε εφαρμόσθηκε στην πράξη, παρέχει οπωσδήποτε άδικες εντυπώσεις στον αναγνώστη της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος στην επιστολή του εξηγεί ότι οι λόγοι του αιτήματός του «άπτονται ζητημάτων αρχής και όχι προσωπικής ή συγκυριακής επιλογής», σημειώνοντας ότι το σχετικό προνόμιο «πρέπει να καταργηθή, όχι μόνον εν όψει της τρέχουσας, δύσκολης οικονομικής περιστάσεως της Πατρίδας, αλλά και επειδή προϋποθέτει μίαν αντίληψη για την αλλοίωση του ρόλου του Αρχιεπισκόπου από προσώπου εκκλησιαστικής διακονίας σε φορέα κρατικής εξουσίας, στεκόμενο απέναντι στην κοινωνία».

Για τον λόγο αυτό, απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, τον παρακαλεί όπως «προχωρήσετε στις αναγκαίες ενέργειες για την κατάργηση της επίμαχης τιμής δημιουργώντας, με την ευκαιρία της θητείας σας στο υψηλό κρατικό αξίωμα, βάσιμες προϋποθέσεις για την έναρξη εξαλείψεως τέτοιων νομικών ρυθμίσεων, οι οποίες δεν συνιστούν ευπρόσδεκτη κρατική προστασία και αρωγή στο έργο τη Εκκλησίας, αλλά αποτελούν, έστω και εξ αγαθής προαιρέσεως, νόθευση του ρόλου της Εκκλησίας απέναντι στον Άνθρωπο»...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου