10 Δεκεμβρίου 2012

Δύο απόψεις για την υπόθεση της επαναγοράς

0 σχόλια

Δύο απόψεις για την υπόθεση της επαναγοράς

Διχάζονται οι απόψεις σχετικά με το πόσο προχωρημένη είναι η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου
Διχάζονται οι απόψεις σχετικά με το πόσο προχωρημένη είναι η διαδικασία της επαναγοράς των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι απομένει ακόμα αρκετός δρόμος έως ότου να ολοκληρωθεί και να καλυφθεί κατά 100% ο στόχος που είχε τεθεί εξαρχής, κι άλλες πλευρές εμφανίζονται σίγουρες ότι το project έχει σχεδόν κλείσει και δεν απομένουν ορισμένες «λεπτομέρειες». Στην πραγματικότητα, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Κι αυτό γιατί, ενώ τα 30 δισ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός στόχος, δεν έχουν προσφερθεί ως αξία ομολόγων, απομένουν κάποια 3 με 4 δις ευρώ, για να πει κανείς ότι «the deal is done».

Γι’ αυτό και από το υπουργείο Οικονομικών ισχυρίζονται ότι «την Παρασκευή το βράδυ ήταν δύσκολο να τα πετύχουμε όλα με τη μια» κι ενδεχομένως θα χρειάζονται μια – δύο μέρες ακόμα να παραμείνει ανοικτό το βιβλίο προσφορών.

Απλώς, αυτό δεν μπορούσε να προαναγγελθεί νωρίς, γιατί θα σήμαινε οριστικά την επιτυχία του εγχειρήματος και θα αποτελούσε το οριστικό ναυάγιο της όλης προσπάθειας. Κι έτσι επιλέχθηκε η διαφορετική τακτική…
Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου