15 Δεκεμβρίου 2012

"Ποιος αυτοκτονεί πλέον"

0 σχόλια
   Στην ζωή μου γενικά έχω την τάση να κάνω πλάκα ή να βρίσκω την αστεία μεριά στα πάντα. Δεν έχει σημασία πόσο σοβαρά είναι πάντα υπάρχει μια αστεία μεριά αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. Για αυτό σήμερα θα μιλήσω για τις αυτοκτονίες. Σχετικά επίκαιρο θέμα. Πολλοί άνθρωποι λόγω της κρίσης διαπράττουν αυτοκτονία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν. Παρακαλούνται οι γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά από τον υπολογιστή εκτός και αν είστε πολύ cool γονιός. 


   Συνειδητοποιείτε ότι αυτή την στιγμή κάποιος στον κόσμο ετοιμάζεται να αυτοκτονήσει; Δεν είναι αυτό φανταστικό; Είναι αλήθεια και συνάμα αστείο. Μελέτες έχουν δείξει ότι 1.000.000 άνθρωποι αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Αυτό αναλογεί σε 2800 την ημέρα δηλαδή 1 κάθε 30 δευτερόλεπτα. Μια στιγμή. Άλλος ένας τύπος αυτοκτόνησε. Και λέω τύπος γιατί οι άνδρες είναι 4 φορές περισσότερο πιθανόν να αυτοκτονήσουν από τις γυναίκες. Μετά μιλάνε για καταπίεση. 

   Όποτε ακούω ότι κάποιος αυτοκτόνησε δεν αναρωτιέμαι γιατί, γιατί μεταξύ μας το πιο ενδιαφέρον που μπορούν να κάνουν μερικοί με την ζωή τους είναι να την λήξουν. Αλλά αναρωτιέμαι πως βρήκε τόσο χρόνο. Δεν είμαστε αρκετά απασχολημένοι με τις ζωές μας για να αυτοκτονήσουμε; Η αυτοκτονία δεν είναι κάτι απλό. Θέλει πολύ καλό σχεδιασμό. Δεν είναι απλά να πάρεις το σκοινί και να κρεμαστείς. ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ. Πρέπει πρώτα από όλα να βρεις κατάλληλη χρονική στιγμή. Που συνήθως βλέποντας το πολυάσχολο πρόγραμμα σου καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς καμία μέρα αλλά όλα τα βολεύεις αν το θες. Μετά πρέπει να διαλέξεις μέθοδο. Και αυτό είναι το μαγικό με την αυτοκτονία έχει τόσους πολλούς τρόπους. Φοβάσαι τα ύψη; Παίρνεις χάπια. Δεν μπορείς να καταπιείς; Παίρνεις ένα όπλο και πυροβολείς μέσα στο στόμα σου. Φοβάσαι ότι θα αστοχήσεις, θα ζήσεις και ο κόσμος θα γελάει με σένα; Παίρνεις ένα σκοινί και κρεμιέσαι. Κάτι που είναι πολύ βολικό γιατί στα Supermarket κάθε σαββατοκύριακο έχει προσφορές στα σκοινιά. Τέλος είναι το σημείωμα. Αυτή η υποχρέωση να εκφράσεις τον εαυτό σου. Εκεί που ψάχνεις για στυλό δεν βρίσκεις πουθενά και όταν βρίσκεις δεν ξέρεις που ακριβώς να βάλεις την ημερομηνία γιατί ποιος παρακολουθούσε την φιλόλογο όταν μας δίδασκε τα χαρακτηριστικά του σημειώματος. Αφού λοιπόν τα έχει βρει όλα αυτά ο νορμάλ άνθρωπος καταλαβαίνει πόση ώρα παίρνει από την ζωή του να σχεδιάσει μια αυτοκτονία και ξενερώνει με την ιδέα. 
  
 Προσωπικά δεν θα μπορούσα να αυτοκτονήσω ακόμη και αν η ζωή μου βασιζόταν σε αυτό. 2 λόγοι. Πρώτον υπάρχουν πολλά πράγματα στην λίστα μου που θα έπρεπε να κάνω πριν σκεφτώ την αυτοκτονία, όπως το να βάλω φωτιά το σπίτι μου. Δεύτερον εγώ προσωπικά θέλω να γίνω κάποτε συγγραφέας. Οπότε οι πιθανότητες είναι να ασχοληθώ με το σημείωμα τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσω Α' σχέδιο Β' σχέδιο ολοκαίνουριο τέλος και τελικά να το μετατρέψω σε πρόταση βιβλίου που θα μου δώσει έναν λόγο για να ζήσω. 


   


Και επειδή μπορεί να αναρωτιέστε μα καλά πως γράφει για αυτά τα πράγματα έχω εδώ έναν φίλο που με υποστηρίζει απόλυτα.
 
   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου