15 Δεκεμβρίου 2012

Φώτης Κουβέλης: Καμία Βουλή δεν παρακάμπτεται, προέχει η συνεκτικότητα του κυβερνητικού έργου

0 σχόλια


Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινή συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην Εφημερίδα των Συντακτών:


Εκείνο που προέχει είναι η συνεκτικότητα του κυβερνητικού έργου και βεβαίως το υπουργικό συμβούλιο πρέπει να συνεδριάζει τακτικά και όποτε είναι αναγκαίο. Το υπουργικό συμβούλιο δεν το υποκαθιστά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Αυτή αντιμετωπίζει ζητήματα προκειμένου να υπηρετείται η αποτελεσματικότητα...



...του κυβερνητικού έργου και να επιλύονται διαφορές που αναφύονται, με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση στηρίζεται από τρία κόμματα με αυτονόητη την ύπαρξη και διαφορετικών απόψεων. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής υπηρετεί.

Καμία Βουλή δεν παρακάμπτεται. Η Βουλή αποφάσισε και για τα μέτρα και για τον κρατικό προϋπολογισμό. Όσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου υπήρξαν, υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη ανταπόκρισης σε ασφυκτικές προθεσμίες της χώρας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων και στις ιδιαίτερες συνθήκες. Δεν έχουν λόγο ύπαρξης τώρα οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Είμαι βέβαιος όμως ότι σας είναι γνωστό ότι και για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου η Βουλή και πάλι αποφασίζει, όπως άλλωστε το Σύνταγμα ορίζει.


πηγή: parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου