10 Δεκεμβρίου 2012

Κ. Μίχαλος: Μια ολόκληρη γενιά νέων που βρίσκεται σε αδιέξοδο

0 σχόλια

Κ. Μίχαλος: Μια ολόκληρη γενιά νέων που βρίσκεται σε αδιέξοδο

Στις ενέργειες που πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος μιλώντας στο συνέδριο People in Crisis.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι  ένα από τα πιο φλέγοντα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση είναι αυτό της απασχόλησης και της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.
"Βρισκόμαστε μπροστά ένα πρόβλημα που λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις. Και που οι συνέπειές του γίνονται κάθε μέρα και πιο ορατές, σε οικονομικό, κοινωνικό, ακόμα και ανθρωπιστικό επίπεδο" σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφορικά με την ανεργία και πρόσθεσε:: "Μετά την ουσιαστική – και τυπική πλέον – χρεοκοπία του κράτους, η ανάπτυξη θα πρέπει πλέον να τροφοδοτηθεί αποκλειστικά από τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και θα πρέπει να στηριχθεί σε νέους κλάδους και δραστηριότητες, με εξωστρεφή προσανατολισμό και υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Ήδη βλέπουμε κλάδους που παραδοσιακά αποτελούσαν επιλογή απασχόλησης, όπως ο δημόσιος τομέας, οι τράπεζες, η βιομηχανία κ.ά. να συρρικνώνονται.
Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας θα απαιτήσει ένα νέο μοντέλο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι από τώρα και για τα επόμενα χρόνια, τόσο η διάρθρωση όσο και οι ανάγκες της αγοράς θα αλλάζουν όλο και περισσότερο. Θα αναδεικνύονται νέες ευκαιρίες, θα απαιτούνται νέες δεξιότητες, αλλά και διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Η έννοια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας αρχίζει να αποκτά πλέον νέο περιεχόμενο. Που συνδέεται λιγότερο με τη λέξη «αποκατάσταση» και περισσότερο με τις λέξεις «ευελιξία», «πρωτοβουλία», «τόλμη». Κι αυτό θα συμβεί είτε το θέλουμε, είτε όχι. Για την ακρίβεια, συμβαίνει ήδη".
Όπως είπε ο κ. Μίχαλος: "Οφείλουμε, να ανταποκριθούμε σε αυτή την πρόκληση. Να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να διασφαλίσουμε ότι αυτή η μετάβαση θα γίνει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες και με τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη: για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις, για τη χώρα. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει πλέον άλλες αντοχές, απέναντι στο κύμα της ανεργίας.  Και η ελληνική οικονομία δεν έχει την πολυτέλεια να στερείται τις ικανότητες και το ταλέντο ανθρώπων, που σήμερα είτε βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, είτε οδηγούνται αναγκαστικά στη μετανάστευση.  Σήμερα, έχουμε μια ολόκληρη γενιά νέων που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παιδιά που επένδυσαν κόπο και χρήμα για να αποκτήσουν προσόντα, παιδιά που έχουν όρεξη να δουλέψουν και να προοδεύσουν ατομικά και επαγγελματικά. Κι αντί για ευκαιρίες και προοπτικές, βλέπουν μπροστά τους κλειστές πόρτες και υποτυπώδεις αμοιβές".
Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ότι: "Ένα μεγάλο μέρος της απάντησης σε αυτό το πρόβλημα, βρίσκεται στις έννοιες της κινητικότητας και της μετάβασης. Της μετάβασης σε διαφορετικό αντικείμενο ή και σε διαφορετική μορφή εργασίας. Της μετάβασης από τη μισθωτή απασχόληση στην ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας.  Προφανώς αυτή η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Και απαιτεί ενεργοποίηση, κυρίως από την πλευρά της Πολιτείας, αλλά και από την πλευρά των επιχειρήσεων.
Όσον αφορά την Πολιτεία, είναι ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις στις εξής κατευθύνσεις:
-Στην αξιοποίηση πόρων, για προγράμματα επαγγελματικού αναπροσανατολισμού και τεχνικής επανεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ανάγκες αναδυόμενων κλάδων και δραστηριοτήτων.
-Στην αντιμετώπιση του προβλήματος της ρευστότητας και στην ανάπτυξη περισσότερων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη στήριξη startups, με έμφαση σε επιλεγμένους κλάδους στρατηγικής σημασίας.
-Στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος και στη διαμόρφωση συνθηκών που ευνοούν την ανάληψη επιχειρηματικής δραστηριότητας.
-Στην στενότερη σύνδεση της Ανώτατης και Τεχνικής Εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς.
"Όμως, και οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους, οφείλουν επίσης να στραφούν σε μια νέα αντίληψη. Να αντιμετωπίσουν τον εργαζόμενο περισσότερο ως στοιχείο ανταγωνιστικότητας και λιγότερο ως στοιχείο κόστους. Να δώσουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αλλά και σε στελέχη που διαθέτουν εμπειρία σε διαφορετικό αντικείμενο. Να επωφεληθούν από νέες ιδέες και νέους τρόπους σκέψης" ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου