10 Ιανουαρίου 2013

Ανατροπή δεδομένων: Τον Ιούλιο του 2011 «γεννήθηκε» το usb που κατέχουν οι εισαγγελείς

0 σχόλια
Από το ΣΚΑΙ:

Στις αρχές Ιουλίου του 2011 φέρεται να έχει αντιγράφει, σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πήγες, το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς και περιέχει το αλλοιωμένο αρχείο της λίστας Λαγκαρντ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αντιγραφή έγινεέπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Παπακωνσταντινου από το υπουργείο Οικονομικών και πριν την επακόλουθη ανάληψη του υπουργικού θώκου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρέλαβε το αρχείο από τον τότε ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη. Ο ίδιος ο κ. Διώτης έχει καταθέσει πως παρέδωσε το επίμαχο στικάκι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίμαχη, αλλοιωμένη αντιγραφή του Ιουλίου 2011 δεν αποκλείει την ύπαρξη προηγούμενων αλλοιώσεων, στο πλαίσιο προγενέστερων αντιγραφών.

Σχόλιο: Να τι σημαίνει πρακτικά αυτό:

Οι οικονομικοί εισαγγελείς συνέκριναν τη λίστα που έφτασε ξανά από τη Γαλλία με το usb στικ που τους παρέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε το συγκεκριμένο στικ από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

Το αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ έχει μεταφορτωθεί στο συγκεκριμένο στικ τον Ιούλιο του 2011, όταν   ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών και πριν ενημερωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Ιωάννη Διώτη.

Η εξέλιξη αυτή, απαλλάσσει σε αυτό το στάδιο της έρευνας, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την κατηγορία της αλλοίωσης της λίστας και «καίει» τον Ιώαννη Διώτη ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν διαθέτει στην κατοχή του κάποιο αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ.

Πλήρης ανατροπή δεδομένων. Μοναδικό «αγκάθι» για τον πρώην υπουργό Οικονομικών παραμένει η απώλεια του cd που έλαβε αρχικά από τη Γαλλία.

parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου