2 Φεβρουαρίου 2013

Από το συρτάρι στο πάντα

0 σχόλια

Η κηδεία του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή ξύπνησε μνήμες από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κι από τα έργα και τις ημέρες των Συνταγματαρχών.

Πολλοί ήταν εκείνοι που θυμήθηκα τον Μιχάλη Μυρογιάννη, το νεαρό φοιτητή που δολοφόνησε ο Ντερτιλής. Χαζεύοντας τις διάφορες αντιδράσεις ανά τα blogs/site, αναγνώρισα κάποιες...



...φωτογραφίες, με κάποιον τρόπο δικές μου.

Το 2008, η τότε άγουρη Παραπολιτική είχε κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, αξιοποιώντας ένα υλικό που μου παρέδωσε τότε ο πατέρας μου, ο οποίος ως blogger μιας άλλης εποχής, είχε κρατήσει σε ελαφρώς σκονισμένους φακέλους αποκόμματα των εφημερίδων εκείνης της εποχής.

Χαρακτηριστικά, είχα δημοσιεύσει δυο αποκόμματα που αφορούσαν τον Μιχάλη Μυρογιάννη, τα οποία και σήμερα κάνουν το γύρο του Διαδικτύου, έστω και επεξεργασμένα. Αυτό όμως που πραγματικά με εξέπληξε είναι η ανάρτηση μας για τον Διομήδη Κομνηνό επιλέχθηκε από τη Wikipedia ως βασική πηγή πληροφοριών στο σχετικό λήμμα.

Καταλαβαίνω ότι το έντονο στοιχείο αυτοαναφορικότητας αυτής της ανάρτησης ενδεχομένως σας την καθιστά βαρετή, εκτιμώ όμως ότι έχει ένα ενδιαφέρον, κυρίως ως προς την απίστευτη δυναμική που μπορεί να προσφέρει το Ιντερνετ στη διάδοση και τη διάσωση των πληροφοριών.

Μου μοιάζει σχεδόν μαγικό ότι ένα αρχείο που θα μπορούσε ακόμα να κρατάει ο πατέρας μου στο συρτάρι του, μπορεί να ενημερώσει σήμερα μέσω της Wikipedia τον οποιονδήποτε για το ποιος ήταν ο Διομήδης Κομνηνός κτλ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου