24 Μαρτίου 2013

ΣΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ...

0 σχόλια

ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...
Προβάδισμα μικρότερο και από το ποσοστό του στατιστικού λάθους στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ και τάση για παγίωση στην τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής δίνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα της εταιρείας Kappa Research ...
για το «Βήμα της Κυριακής» και της Metron Analysis για την Κριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Στα υπόλοιπα η εξελίξεις στην Κύπρο επηρεάζουν με τον κόσμο να ζητά πιο σκληρή διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης έναντι της Τρόικας  ενώ όμως ο κόσμος εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της παραμονής στο Ευρώ και να δείχνει ανοχή στην τρικομματική κυβέρνηση.

Στην πρώτη ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 22,4% έναντι 21,7% της ΝΔ. Ακολουθούν η  Χρυσή Αυγή με 11%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5% και το ΚΚΕ με 5,4%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν στο 4,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 4%. Με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,6%, η ΝΔ 25,7%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 8,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΚΚΕ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγουν σε ποσοστό 7%.

Στο μηναίο Βαρόμετρο της Metron Analysis για την «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί οριακό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου αν και μειωμένο σε σχέση με τον περασμένο Φεβρουάριο: από το 20,4% υποχωρεί στο 17,3 % ενώ η ΝΔ από το 19,5% του Φεβρουαρίου στο 17%. Και σε αυτή την μέτρηση την τρίτη θέση κατέχει η Χρυσή Αυγή με 7,9% (8,5% τον Φεβρουάριο) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7% (4,6%), η ΔΗΜΑΡ με 4,2% (4,1%) και το ΚΚΕ με 3,7% (4,8%).

Αντανακλάσεις όμως έχει η κατάσταση στην Κύπρο. Σύμφωνα με την Kappa Research 52,3% κρίνουν αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις εξελίξεις, ενώ 52,2% είναι αρνητικοί απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.  Ποσοστό 68,6%, υποστηρίζουν ότι μετά τις εξελίξεις στη Λευκωσία, η Ελλάδα θα πρέπει να σκληρύνει την διαπραγματευτική στάση της έναντι της Τρόικας.

Πάντως η πλειοφηγία  70,8% τάσσονται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, με 58,6% να εκτιμούν πως θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη σημερινή κυβέρνηση. Το 42,3% τάσσεται υπέρ μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, 34,8% θα ήθελαν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου