29 Μαρτίου 2013

Οι Ρώσοι πήραν τα χρήματα τους απο τη Κύπρο και τα πήγαν ΗΠΑ

0 σχόλια
20130329-003908.jpg
Πολλοί ρώσοι μεγαλοκαταθέτες έχουν ήδη μεταφέρει τα χρήματά τους στις ΗΠΑ, εγκαταλείποντας την αστάθεια των χωρών της ευρωζώνης, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Guardian».
«Στη δυτική πλευρά του Μανχάταν, οι ντόπιοι και οι τουρίστες αντικρίζουν ένα περίεργο θέαμα: πρόκειται για το σκάφος του ρώσου επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς, ονόματι “Εκλειψη”, το οποίο είναι το μακρύτερο του κόσμου. Ωστόσο αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς η Νέα Υόρκη εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια αποτελεί καταφύγιο για τους πλούσιους Ρώσους», αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας.
«Στη Ρωσία είναι πολύ σημαντικό να είσαι φιλικά διακείμενος προς την κυβέρνηση», αναφέρει ο Ντέβιντ Νιούμαν, συνεργάτης του Ντέι Πίτνεϊ ο οποίος έχει εκπροσωπήσει την πρώην γυναίκα του μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ στην υπόθεση του διαζυγίου τους.
«Τα στοιχεία του ρωσικού πλούτου βρίσκονται παντού: έχουν σκάφη, έχουν αυτοκίνητα, το να αγοράσεις ένα αεροπλάνο για 40 εκατ. δολάρια δεν είναι μεγάλη υπόθεση πια», σημειώνει, ενώ προσθέτοντας ότι ο Ριμπολόβλεβ αγόρασε το 2012 προς 88 εκατ. δολάρια ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.
Οι πλούσιοι – και «με καλές διασυνδέσεις» – Ρώσοι ήξεραν ότι η κυπριακή οικονομία καταρρέει και έσπευσαν να αποσύρουν τα χρήματά τους και να τα επενδύσουν αλλού, αναφέρει η εφημερίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου