7 Μαρτίου 2013

Ανδρουλάκης, Φώφη, Ρέππας ή πρόσωπο-έκπληξη για τη θέση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ;

0 σχόλια

Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ολοκλήρωση του 9ου Συνεδρίου, με τους διάφορους μηχανισμούς να μετρούν τα «κουκιά» για την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος, ο οποίος θα ψηφιστεί από τη νέα Κεντρική Επιτροπή.
Τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά αλλά μάλλον κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εκτιμήσει με βεβαιότητα την τελική έκβαση των διεργασιών.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ως παιδί του κομματικού σωλήνα και πρώην «συγκεντρωσιάρχης» του βενιζελικού μπλοκ, κατάφερε να εκλεγεί με μεγάλη διαφορά πρώτος σε σταυρούς, εξασφαλίζοντας παράλληλα την εκλογή αρκετών συνεργατών του.

Δεν διαθέτει μόνος του τον αριθμό ψήφων που απαιτείται για να εκλεγεί αλλά το νεαρό της ηλικίας του και η έξωθεν καλή μαρτυρία που επιχειρούν συγκεκριμένοι κύκλοι να του εξασφαλίσουν μπορεί να αποδειχθούν αρκετά για να αναγκάσουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να τον στηρίξει, παρά την κακή σχέση που διατηρεί μαζί του εδώ και καιρό.

Από εκεί και πέρα, καμία άλλη υποψηφιότητα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που ακούγονται θα ήταν υποψήφια μονάχα στην περίπτωση που ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσιζε να αποτρέψει την εκλογή Ανδρουλάκη.

Κάπως έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι η Φώφη Γεννηματά θα ήταν διαθέσιμη για τη θέση, κάτι που προσωπικά δεν θεωρώ δεδομένο καθώς υποψιάζομαι ότι οι φιλοδοξίες της είναι ελαφρώς μεγαλύτερες και κάπως πιο μεσοπρόθεσμες. Παρ' όλα αυτά, θα εξασφάλιζε την εκλογή της από την Κεντρική Επιτροπή δια περιπάτου.

Ισχυρό αουτσάιντερ αποτελεί και ο Δημήτρης Ρέππας ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με την επίδοση του στο Συνέδριο, καθώς εκλέχθηκε στη 3η θέση, αποτελώντας τον μόνο από την παλιά φρουρά που κατάφερε να διασωθεί. Οι σχέσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι καλές, οι σχέσεις του με την αυλή του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι κακές αλλά υστερεί ως προς τον Ανδρουλάκη λόγω ηλικίας και πολιτικής φθοράς.

Λιγότερες πιθανότητες να εκλεγεί από την Κεντρική Επιτροπή θα είχε ο Πάρις Κουκουλόπουλος κι έτσι το όνομα του δεν έχει παίξει πολύ στα διάφορα σενάρια, παρά τον ενεργό ρόλο που διαδραματίζει στα κοινά του κόμματος.

Τέλος, αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει μια μεγάλη έκπληξη, προτείνοντας για γραμματέα κάποιο νέο, άφθαρτο πρόσωπο, που θα συμβολίσει την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ με τρόπο πιο ποιοτικό από τον παλαιοκομματικό Ανδρουλάκη. Σε κάποια site έχει αναφερθεί το όνομα του Κυριάκου Πιερρακάκη, του νεαρού επιστήμονα που κατάφερε να ανέβει πολύ ψηλά στην τελική κατάταξη εκλογής των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα ότι γνωρίζει ποιος θα είναι ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ...
parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου