16 Μαΐου 2013

Ιστορική παραδοχή Σαμαρά: Τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα

0 σχόλια


Ιστορική παραδοχή Σαμαρά: Τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα


Σε μια ιστορική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κίνα, κόντρα στο υστερικά αντιμνημονιακό του παρελθόν, το οποίο και είχε βαρύτατες συνέπειες για την προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις κινέζων φοιτητών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα μέτρα λιτότητας ήταν απαραίτητα στην Ελλάδα, διότι το χρέος είχε αυξηθεί υπερβολικά. «Αν δεν θες να βασίζεσαι σε ξένους δανειστές πρέπει να περάσεις από αλλαγές για να ξεπεράσεις το πρόβλημα χρέους» είπε. «Ήταν ένα εθνικό στοίχημα, και το κερδίζουμε» σημείωσε.

Θυμίζω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έσυρε το κόμμα του σε πολλαπλά κοινοβουλευτικά «όχι» κατά των προτάσεων των Ευρωπαίων εταίρων και της κυβέρνησης Παπανδρέου με το επιχείρημα ότι δημιουργούν ύφεση.

Σήμερα, έχοντας πετύχει με αυτόν τον σχεδόν δόλιο τρόπο να γίνει πρωθυπουργός, δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να υπερασπίζεται τη λιτότητα και να παρουσιάζει το συμμάζεμα που αυτή προκάλεσε ως προσωπική του επιτυχία.

Εξάλλου, η δήλωση του έγινε στο πλαίσιο ενός μακρινού ταξιδιού στην Κίνα. Μήπως θυμάστε τι σχολίαζε η Νέα Δημοκρατία κάθε φορά που ο Γιώργος Παπανδρέου ταξίδευε στις ΗΠΑ ή στην Κίνα;

parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου