8 Μαΐου 2013

Οι πολιτικοί με ρατσιστικές ιδέες θα υφίστανται συνέπειες

0 σχόλια
Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων πλην της Χρυσής Αυγής είναι ώριμο εγκρίνει ρυθμίσεις που θα προβλέπουν νέα ποινική αντιμετώπιση συμπεριφορών με νεοναζιστικό πρόσημο, είπε ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.
«Ολοκληρώνουμε σήμερα και αύριο τις διαβουλεύσεις για την κατάρτιση του νομοσχεδίου και δεν θέλω να αναφέρω λεπτομέρειες. Ως προς το μέγεθος της ποινής, εγώ δεν νομίζω ότι μόνο με το να επιβάλουμε αυστηρές ποινές θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Είναι λάθος αυτό. Σας ζητώ συγγνώμη που αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να σας πω λεπτομέρειες, όχι γιατί έχω κάτι κρυφό, αλλά η υπευθυνότητά μου προς εσάς και το έργο που επιτελείται μου επιβάλει να περιμένουμε μια ημέρα τουλάχιστον», είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο κ.Ρουπακιώτης σημείωσε ότι το ίδιο το ελληνικό Σύνταγμα καλύπτει πλήρως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο άρθρο 5, παράγραφος 2 «λέει για παράδειγμα ότι όταν κάποιος βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, που παραμένει, που μπαίνει απλώς μέσα, είτε έχει έγγραφα είτε δεν έχει, αυτός έχει απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής, της ελευθερίας χωρίς κρίσεις φυλής, χρώματος, γλώσσας, πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων, τι άλλο να προσθέσει» αναρρωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Κυρώσεις και σε πολιτικούς
«Έχουμε ένα δυνατό δικαιϊκό πλαίσιο. Τώρα εμείς βλέπουμε και κάποια άλλα ζητήματα: Συμπεριφορές μέσα στη Βουλή, συμπεριφορές κομμάτων, τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν», συμπλήρωσε.

Το νέο νομικό πλαίσιο θα καλύπτει και την περίπτωση οι δράστες ρατσιστικών επιθέσεων να είναι πολιτικά πρόσωπα, σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αναζητούνται λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συμπεριφορά βουλευτών κομμάτων, έτσι ώστε να είναι υψηλή η αποτελεσματική η λειτουργία του κοινοβουλίου, αλλά και να υπάρχουν και συνέπειες για όσους παραβιάζουν το νόμο, τον κανονισμό, τη λειτουργικότητα του κοινοβουλίου και εκπέμπουν προς τα έξω μια θεσμική απαξία».

Το μεταναστευτικό πρόβλημα τρέφει «Χρυσές Αυγές» σε όλη την Ευρώπη
«Δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα, είναι οι Χρυσές Αυγές σε όλη την Ευρώπη. Πρέπει να δούμε πρώτα τις αιτίες που προκαλούν τα φαινόμενα της Χρυσής Αυγής. Όντως είναι το μεταναστευτικό», είπε ο κ.Ρουπακιώτης, για να προσθέσει ότι «οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και ιδιαίτερα η Αριστερά πρέπει να δει στην ουσία το πρόβλημα και όχι με έναν ρομαντισμό μόνο. Δεν αρκεί αυτό γιατί έτσι δεν προσφέρει τίποτα ούτε στους μετανάστες ούτε στη Δημοκρατία».
Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου