17 Ιουνίου 2013

Συζήτηση για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα

0 σχόλια

Συζήτηση για τα ΜΜΕ στην Ελλάδα

Με αφορμή τις πρόσφατες αχρείαστες, όσο και αρνητικές εξελίξεις στην ΕΡΤ και ανεξάρτητα από τις πολιτικές συνέπειες τους, οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ θεωρούμε αναγκαίο να συζητήσουμε για το μέλλον των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στην πατρίδα μας.

Στο δέκατο όγδοο βήμα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ θέσαμε, ως βάση για συζήτηση, «Να επιχειρήσουμε την ανασυγκρότηση του δημόσιου χώρου στην πατρίδα μας ώστε να μπορεί να υποστηρίζει την διαμόρφωση ενός κοινού πολιτισμικού μας τόπου. Να μετασχηματίσουμε την δημόσια ραδιοτηλεόραση ώστε να γίνει τόπος συνάντησης πολιτικής και πολιτισμού».
Στο πλαίσιο αυτό, τα θέματα τα οποία θέλουμε να προσεγγίσουμε αναλυτικότερα είναι:
-Πως ρυθμίζονται τα ΜΜΕ, δημόσια, ιδιωτικά και κοινωνικά, ώστε να τηρούνται οι συνταγματικές προβλέψεις και να αποκατασταθεί η νομιμότητα στα ΜΜΕ
-Πως οργανώνεται, χρηματοδοτείται και λειτουργεί ο δημόσιος τομέας
-Πως προωθείται η δημοκρατική συνείδηση μέσω των ΜΜΕ
Επειδή πιστεύουμε ότι η επόμενη μέρα είναι πολύ πιο κοντά από ότι φαίνεται και δεν πρέπει να μας βρει απροετοίμαστους, περιμένουμε τις απόψεις σας στο www.politikiagora.gr.

Με την ευκαιρία, καλούμε όσους συμφωνούν με το μη κλείσιμο της ΕΡΤ να υπογράψουν το σχετικό διάβημα http://www.avaaz.org/en/petition/Stop_the_shutdown_of_Public_Television_in_Greece/?bfbQGab&v=25862


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου