30 Οκτωβρίου 2013

«Αντίσταση στην τρόικα» με τα πρόσθετα μέτρα ante portas

0 σχόλια
Η συγκυβέρνηση σε πλήρη παράταξηΗ συγκυβέρνηση σε πλήρη παράταξη
“ Το γνωστό θεατρικό έργο «Αντίσταση στην τρόικα», προσπαθεί να περάσει στον ελληνικό λαό, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία για άλλη μια φορά διατείνεται ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές, προκειμένου να μην επιβληθούν τα πρόσθετα νέα μέτρα ύψους 2 δισεκ. ευρώ για το 2014.  ”
Το γνωστό θεατρικό έργο «Αντίσταση στην τρόικα», προσπαθεί να περάσει στον ελληνικό λαό, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, η οποία για άλλη μια φορά διατείνεται ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά με τους δανειστές, προκειμένου να μην επιβληθούν τα πρόσθετα νέα μέτρα ύψους 2 δισεκ. ευρώ για το 2014.

Την ίδια στιγμή όμως, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα, τα οποία μάλιστα θα προέλθουν από περικοπές στις συντάξεις του ελληνικού λαού. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του ότι από τα Ταμεία θα πρέπει να έλθουν οι περικοπές. Στο ίδιο μήκος κύματος άλλωστε κινούνται και οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος θέλει κι αυτός με τη σειρά του να «μεταρρυθμίσει» το ασφαλιστικό σύστημα. Όταν βέβαια η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Στουρνάρα, μιλά για μεταρρυθμίσεις, οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι νέα επαχθή μέτρα σε βάρος των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων, αναμένεται να πέσουν στις πλάτες τους.

Εξάλλου, πριν καν πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα η τρόικα, η συγκυβέρνηση προσπαθεί με αγωνία να πείσει τους δανειστές ότι εξακολουθεί να είναι το «καλό και υπάκουο παιδί», τρέμοντας κυριολεκτικά το ενδεχόμενο προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Για αυτό άλλωστε προωθεί τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, στον οποίο εσωκλείεται το χαράτσι, το οποίο από προσωρινό έγινε μόνιμο, την άγρια φορολόγηση των αγροτεμαχίων, το «τσεκούρι» στους μισθούς και στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ, την πλήρη διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το ανελέητο φοροκυνηγητό στους μη έχοντες, στα πλέον αδύναμα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Παράλληλα, η «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού είναι το πρόσθετο «κούρεμα» των συντάξεων, μετά από το «κόψιμο» 2 επιπλέον δις. ευρώ από τις δαπάνες των ασφαλιστικών Ταμείων, οδηγώντας τα στην πλήρη κατάρρευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, τα ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν κυριολεκτικά στεγνώσει από έσοδα, καθώς η ανεργία «καλπάζει» στο 30%. Συνεπώς, με τους άνεργους να πλησιάζουν στα δύο εκατομμύρια, ασφαλιστικές εισφορές δεν υπάρχουν, τα Ταμεία βρίσκονται σε ασφυξία και ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευση με τις συντάξεις των 360 ευρώ να γίνονται από σενάριο πραγματικότητα και μάλιστα σύντομα.

Η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όντας ανήμπορη πλέον να αντιδράσει στις «ορέξεις» και τις άγριες διαθέσεις της τρόικα, προσπαθεί να βρει μια ευκαιρία, προκειμένου να αποδράσει και να γλιτώσει από ένα βρόγχο, ο οποίος διαρκώς την πνίγει. Ο ελληνικός λαός από τη μια μεριά και από την άλλη η τρόικα. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή. Υπάρχει και η επιλογή των εκλογών. Η μόνη που έχει απομείνει πια σε αυτή τη θλιβερή και μίζερη κυβέρνηση…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου