30 Οκτωβρίου 2013

Χειραψία Αβραμόπουλου-Βενιζέλου μετά το «θερμό επεισόδιο»

0 σχόλια

Συναντήθηκαν σε συμπόσιο για τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας - Το απόγευμα συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Τα χέρια έδωσαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, για πρώτη φορά μετά τον καβγά που είχε ξεσπάσει μεταξύ τους για το θέμα των υποβρυχίων.

Οι δύο ισχυροί άνδρες της κυβέρνησης συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Συμπόσιο «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος- Ρωσίας», όπου παραβρίσκεται και ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι η διάσταση Αβραμόπουλου-Βενιζέλου με αφορμή την συζήτηση για το θέμα των “αμαρτωλών” υποβρυχίων που έφερε στην Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας είχε προκαλέσει μίνι κυβενρητική κρίση την προηγούμενη εβδομάδα.


Ο υπουργός Αμύνης και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι “αν δεν είχαν λειτουργήσει κάποιοι κάποτε υποβρυχίως δεν θα είχε προκύψει πρόβλημα” και σημείωσε ότι “οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια” παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από χειρισμούς του παρελθόντος. Μάλιστα στην δήλωση Τσίπρα ότι θα ζητήσει εξεταστική επιτροπή για το θέμα ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε κόμματος να το κάνει αυτό πολλώ δε μάλλον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αυτή δεν φοβάται καμία εξεταστική επιτροπή διότι είναι τόσο καθαρή η σχέση της με αυτή την υπόθεση που κάθε άλλο παρά την φοβίζει».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την μήνιν του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών κ. Βαγγέλη Βενιζέλου ο οποίος πήγε εσπευσμένα στην Βουλή για να υπερασπιστεί την σύμβαση που είχε κάνει τον Ιούνιο του 2010 και την οποία είχε περάσει από την Βουλή με νόμο. Βάλλοντας κατά του κ. Τσίπρα αλλά και του κ. Αβραμόπουλου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: “Εμφανίστηκε ο κ. Τσίπρας έχοντας ως συνομιλητή τον κ. Αβραμόπουλο και επανέλαβε τα γνωστά φληναφήματα για το νόμο -και όχι σύμβαση- του 2010. Ο πρωθυπουργός και εγώ έχουμε δώσει σαφείς οδηγίες στους εμπλεκόμενους υπουργούς να δοθεί ριζική λύση από τη Βουλή. Οι υπουργοί δεν είναι για να περιγράφουν καταστάσεις ούτε να κάνουν τον καλό στην αντιπολίτευση, αλλά είναι για να δίνουν λύσεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου