29 Οκτωβρίου 2013

Πάγκαλος: Παρακολουθούσαμε κι εμείς τον πρέσβη των ΗΠΑ, ήταν πολύ διασκεδαστικό

0 σχόλια
Την αποκάλυψη ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθούσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα έκανε σήμερα μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε ότι επί υπουργίας του στο υπουργείο Εξωτερικών γίνονταν παρακολουθήσεις και «στόχος» ήταν ο αμερικανός πρεσβευτής, ωστόσο δεν διευκρίνισε ακριβώς για ποιο χρονικό διάστημα μιλάει.

Σημείωσε δε ότι «δεν μάθαμε τίποτε καινούριο, γιατί ξέραμε τα πάντα, αλλά ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούμε τον αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα να μιλάει με τον πρεσβευτή στην Άγκυρα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με ακατάλληλες για ανηλίκους εκφράσεις».

Υπογράμμισε πάντως ότι έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια και άρα «έχουν παραγραφεί τα πάντα». Είπε δε ότι οι παρακολουθήσεις σταμάτησαν γιατί «το κατάλαβαν οι Αμερικανοί».

Πηγή: Athens Voice

Σχόλιο: Αντιλαμβάνομαι ότι η δήλωση αυτή είναι μια απάντηση στην είδηση ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα λειτουργούσε/λειτουργεί ως κέντρο υποκλοπών.

Καταλαβαίνω επίσης ότι η σκοπιμότητα της δήλωσης είναι η εδραίωση ενός κλίματος «έλα μωρέ, αυτά γίνονται, αν και τα καταδικάζουμε». Κατά τα λοιπά όμως, δεν ξέρω αν ένας πρώην υπουργός Εξωτερικών πρέπει να είναι και τόσο ειλικρινής, ακριβώς επειδή «αυτά γίνονται».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου